Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πάντα τη λεγόμενη πολιτική της «αρπαχτής»

«Δεν επιδιώχθηκε η εθνική συναίνεση στη Συμφωνία των Πρεσπών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:21
01/02/2019
Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πάντα τη λεγόμενη πολιτική της «αρπαχτής»
34
loading

Στα Χανιά για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», θα βρεθεί αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με την ευκαιρία της καθόδου του στην Κρήτη ο κ. Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα « Χανιώτικα Νέα» όπου μεταξύ άλλων σχολιάζει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με σημεία αιχμής την αναθεώρηση του Συντάγματος, τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς και τις διεργασίες στα πολιτικά κόμματα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ Βενιζέλος επισημαίνει ότι «η αναθεώρηση προϋποθέτει ευρύτερη και ουσιαστική συναίνεση». Και χαρακτηρίζει κρίσιμο το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια, καθώς « συνιστά σημείο απόλυτης αντίθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ που απορρίπτει κάθε πιθανότητα αναθεώρησης και της ΝΔ που θεωρεί ότι χωρίς αλλαγή της ρύθμισης για τα πανεπιστήμια "ξοδεύεται" η αναθεωρητική διαδικασία καθώς το ζήτημα αυτό μπορεί έτσι να επανέλθει μετά από πέντε τουλάχιστον χρόνια».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση χειρίζεται δυστυχώς το Σύνταγμα, όπως και όλους τους θεσμούς, ως απλό "κάρβουνο" στη μηχανή της πόλωσης ή ως δήθεν στοιχείο διαφοροποίησης της "προοδευτικής" από τη "συντηρητική" αντίληψη, παίζοντας με θέματα όπως οι σχέσεις κράτους και Εκκλησίας». «Είδαμε τι έγινε με τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου για την οποία αντιδρά σθεναρά όλος ο εφημεριακός κλήρος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο», σημείωσε.

Στην συνέντευξη του ο κ Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν τα χρόνια των Μνημονίων το Σύνταγμα της χώρας «υποχωρούσε» έναντι έκτακτων νομοθετικών ρυθμίσεων, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «δοκιμάστηκε η ερμηνεία και η εφαρμογή ορισμένων διατάξεων, αλλά το Σύνταγμά μας άντεξε και συνέβαλε στην οργανωμένη αντιμετώπιση της κρίσης με τις μικρότερες δυνατές απώλειες» και τόνισε: «Η δημοκρατική συνταγματική τάξη θα κινδύνευε αν η χώρα όδευε σε ασύντακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».

Ερωτηθείς αν είναι αντισυνταγματική η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ Βενιζέλος αναφέρει ότι έχει ουσιαστικά προβλήματα που όπως τονίζει, αφορούν την εξωτερική πολιτική και το εθνικό συμφέρον. «Δεν επιδιώχθηκε η εθνική συναίνεση. Αντιθέτως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις Πρέσπες για να παρέμβει στα κόμματα της αντιπολίτευσης και να διευκολύνει τη διατήρησή της στην εξουσία, υποκαθιστώντας την στήριξη του κ. Καμμένου με την ενδοκυβερνητική αποστασία τεσσάρων βουλευτών του οι οποίοι μαζί με την κ. Παπακώστα συνιστούν το κοινοβουλευτικό θεμέλιο της δήθεν "νέας Κεντροαριστεράς". Τραγέλαφος. Αυτές οι μεθοδεύσεις προφανώς παραβιάζουν τη συνταγματική κοινοβουλευτική τάξη» προσθέτει ο κ Βενιζέλος

Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ στο χώρο της Κεντροαριστεράς μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ Βενιζέλος σημειώνει ότι «μόνο η δημοκρατική προοδευτική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, προοδευτικού, δίκαιου και αποτελεσματικού. Μόνο η δημοκρατική παράταξη με τη αυτόνομη και ισχυρή παρουσία της μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και την οριστική αλλαγή σελίδας».

Παράλληλα υποστηρίζει πώς «ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πάντα τη λεγόμενη πολιτική της "αρπαχτής". Κυβερνά αγκαλιά με τον κ. Καμμένο και τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, δηλώνει δήθεν κεντροαριστερός βασισμένος στις ψήφους τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ, της κ. Παπακώστα και σε κάποιους που είδαν να ανατέλλει το φως των Πρεσπών, ανέβλεψαν και αποφάσισαν να καλύψουν το κενό του κ. Καμμένου. Αυτά δεν έχουν σχέση με την κεντροαριστερά γιατί δεν έχουν σχέση με την δημοκρατική προοδευτική παράδοση».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και στην αυτοδιοίκηση ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει. «Σε κεντρικό επίπεδο τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θλιβερά λίγα. Στον χώρο της αυτοδιοίκησης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελάχιστες δυνάμεις.

Από ό,τι βλέπω υποστηρίζει τρεις υποψήφιους περιφερειάρχες που ανήκουν στο ΚΙΝΑΛ, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος και χωρίς να επηρεάζει την προγραμματική ταυτότητα των υποψηφίων που οφείλουν να κινούνται αυτόνομα και με αμιγώς αυτοδιοικητικά κριτήρια».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις κυβερνητικές συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν μετά και τις εθνικές εκλογές, ο κ Βενιζέλος τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός θα διαμορφώσει τους συσχετισμούς στην επόμενη Βουλή και εμείς θα σεβαστούμε τη βούλησή του» και προσθέτει:

«Του λέμε όμως καθαρά, πρώτον, ότι είναι αναγκαία η συντριπτική και στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, ότι η δημοκρατική παράταξη εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και την εφαρμογή του μόνου εφικτού σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης που έχουμε επεξεργαστεί. Τρίτον, ότι δεν είναι λύση μια τεχνητή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία της ΝΔ που την καθιστά ανεξέλεγκτη αλλά και αιχμάλωτη υπερσυντηρητικών αντιλήψεων ή κύκλων που συνεργάζονται απροκάλυπτα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία η όσο γίνεται πιο ισχυρή εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΙΝΑΛ».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν μετά τη δήλωση του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη θα έλεγε «ναι» σε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας απαντά: «Ανακοίνωσα μια απόφαση που δικαιούμαι να λάβω προσωπικά. Τα αλλά αφορούν την παράταξη και αυτούς που έχουν τώρα την ευθύνη για την υπόσταση και την προοπτική της. Αν ζητήσουν τη γνώμη μου, θα τους την πω».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Θελω απλα να βγαλω το αχτι μου και τιποτα επι προσωπικου.
  Αλλα ειναι μια διαπιστωση με την παλη που γινετε μεσα τους μεταξυ ανθρωπιας και πολιτικης.
  Σε ρωτανε
  -Αν πατησης αυτο το κουμπι εχεις 1 εκατ. ευρω αλλα θα πεθανουν 10 χιλ. παιδια σε καποιο μερος του πλανητη.
  Παλευεις μεσα σου και αν εισαι εντιμος λες οχι.
  Ε ο πολιτικος θα το εκανε σιγουρα και για 1000 ευρω χωρις δευτερη σκεψη !!!!!

  Δεν θελω να υπογραψω το μνημονιο για θα καταστρεψω κοσμο και οικογενειες.
  Αλλα θα το κανω για να σωσω την πατριδα με αυτο τον μονοδρομο που με σερβιραν οι δανειστες!!!!
  Δεν καταλαβαν (και δεν θελουν) οτι αυτο που καταστρεφουν (οικογενειες) ειναι η πατριδα !!!!!

 2. avatar PanosGianaros

  Ο εν λόγω συνταγματολόγος , όταν του λές για το Σύνταγμα ο νούς του πάει αμέσως στην . . . πλατεία Συντάγματος , για φαγητό πάντα . . . !
  Τώρα ακούει για - Συμφωνία των Πρεσπών - και νομίζει πως είναι καμία συναυλία κλασικής μουσικής . !

 3. avatar Mplaky

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...

 4. avatar ?

  Μιλάει ο πιο αξιόπιστος υπουργός, ο μαζί τα φάγαμε...., Ρε Αη...

 5. avatar θράσος

  Ο εφευρέτης του ενφια και της φτωχοποίησης του κοσμο.

 6. avatar Α.Λ.

  Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποια βόδια που αυτόν θα τον ψηφίσουν πάλι.

  1. avatar οτι ψηφιζει ο καθενας…. μουσκαρι ειναι……

   βουιιιιιιιιι.....αγελαδα........

  2. avatar το τσιπρα……

   το ψευτοαριστερο γλειφτη της μερκελ

 7. avatar Rip

  Έξις δευτέρα φύσις! Είναι φυσικό για το Βενιζέλο να βλέπει παντού αρπαχτές... Έχουν τόσο πολύ εξασκηθεί στο ΠΑΣΟΚ σε μίζες και αρπαχτές... Συλλογικά και ατομικά!

 8. avatar Lxi

  Ομιλει για αρπαχτες ο Βενιζελος που εξευτελιζει το επιθετο που αυτος διαλεξε, που οταν ηταν προεδρος πριν 10 περιπου χρονια στην Εξεταστική , για το αλλο μπουμπουκι του Πασοκ τον Ακη, μας ελεγε οτι οι αριθμοι των τραπεζικων λογαριασμων στην Ελβετία που βρεθηκαν στο ονομα Τσοχατζοπουλου ηταν τηλεφωνικοι αριθμοι γνωστων του ατομων. Αλλα καλα μας κανουν, γιατι αντι οι [...] πολιτικοι των δυο κλεφτοκομματων να βρισκονται στο ευαγες ιδρυμα παρεα με τον Γιαννο , τους εχουμε στο κυνοβουλιο και μας κανουν μαθηματα περι αρετης και τιμιοτητας...!! Δυστυχως αυτους τους πολιτικους και αυτά τα Μμε που τους σιγονταρουν αξιζουμε και στην τελική πολύ καλά μας κανουν. !!

  1. avatar οποιος πηγε στα συλλαλητηρια ειναι λαικιστες ακροδεξιοι και αμυαλοι=αλεξοψευτης……

   τα 2 κλεφτοκομματα ενωθηκαν σε ενα....συριζα το ονομα του....αυτο θα κρινεις για 4 χρονια....τι εκανε και τι δεν εκανε......φορους ενφια διοδια λιστες εκας μειωσεις γερμανοτσολιαδισμος ξεπουληματα ......απαγορεψατε παναθλιοι φασιστες την διαμαρτυρια και κανετε συλληψεις????σκυλομαδουροι πινοσετες??????

 9. avatar ,ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ

  ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ,ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ Ο ΔΙΔΑΞΑΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ???.ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ??? ΤΑ 250 ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ?? ΝΙΜΙΖΩ Η ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΗ ΧΤΗΠΗΣΕ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!!

 10. avatar Καστοριά

  Αρπαχτή ....Μίλησε ο καθηγητής

 11. avatar Cherry

  Μίλησε ο Βενιζέλος για αρπαχτή εδώ τι κάνουμε??? Γελάμε και φτύνουμε όλους εσάς που φέρατε τη χώρα σ αυτά τα χάλια!!! Και βγαίνετε και μιλάτε αντί να κρυφτείτε στα λαγούμια σας!

 12. avatar Μέ όλον τον σεβασμό

  Συμφωνούμε απόλυτα ότι είναι αναγκαία η συντριπτική ήττα τού ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι τεράστια η ζημιά πού έχει προκαλέσει στην χώρα αλλά καί το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ξεκαθαρίσει τα του οίκου του.Δεν μπορεί να έχει ακόμη στους κόλπους του στελέχη τα οποία αλληθωρίζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ.Τα τελευταία χρόνια δεχτήκαμε βρισιές καί προπηλακισμούς ,απο αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες ,αμέτρητες φορές καί αντέξαμε .Εκείνο που θα θέλαμε από εσάς τους βουλευτές πού ζει εσείς υποστήκατε τα ίδια και χειρότερα ,να συνεχίσετε το εκσυγχρονιστικό έργο τού Κώστα Σημίτη ,της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιαννίτση του Αλέκου Παπαδόπουλου και όλων αυτών των άξιων στελεχών που διαθέτει η παράταξή μας και όχι μόνο Βάλτε ένα τέρμα στο λαϊκισμό και στην Αριστερίλα σ¨αυτόν τον τόπο.Κουραστήκαμε με τις δεξιές και αριστερές ιδεοληψίες .Ευχαρηστώ και να είστε πάντα καλά.

  1. avatar Leo1

   Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, μόνο... το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) πρέπει πρώτα να ζητήσει ένα τεράστιο συγνώμη από τον κόσμο που με την πολιτική του τον καταχρέωσε για τα επόμενα 30 χρόνια κι από κύρη τον έκανε επαίτη, τον φτωχοποίησε, τον εξαθλίωση, μετά τον ξαπόστειλε στη ξενιτιά ή τον οδήγησε στην κατάθλιψη και στα ψυχοφάρμακα μέχρι και την αυτοκτονία... δε νομίζεις;

  2. avatar Anonymous

   Αμετανόητος ε;

  3. avatar @Μέ όλον τον σεβασμό

   Σεβομαι ολες τις αποψεις.Ομως το να βαφτιζεις την ρεμουλα και την καταστροφη του λαου *εκσυχρονιστικο εργο* .ε αυτο διαβαινει τον Ρουβικωνα.Παρολο οτι θελω να τηρω ενα καλο επιπεδο στα σχολια μου,με προκαλεις να γραψω οτι με αυτα που διατυπωνεις γελανε και τα...κατσικια.Μην εκτιθεσαι.

 13. avatar γαλαζοκολόκυθο

  εκει μπουμπη, εκει
  στου κουλη το μαντρι
  μαζι με τον λοβερδο
  και τη διαπλοκή

  1. avatar πες και το αλλο μαντρι της διαπλοκης…..

   με σορους με συναλλαγες και παρασκηνια και εξαγορες βουλευτων

  2. avatar wwF

   Νινάκι μου, γιατί ασχολείσαι αγάπη μου, με τους "τελειωμένους";

   1. avatar γαλαζοκολόκυθο

    ελα ζουζου μου
    μη γκρινιαζεις
    κατι κλασματα δευτερολεπτου ηταν
    κοτζαμ βαγγελας δε τ'αξιζει;;

    1. avatar wwF

     Το "κοτζαμ", τί τό θέλες και το 'πες ζουζουνάκι μου, για να με φουντώσεις; Όσο για το τί ακριβώς αρμόζει στο βαγγέλα και στη φάρα του, για τα έργα και τις ημέρες τους, η αγωγή και οι τρόποι μου, δεν μου επιτρέπουν να το εκφράσω δημοσίως, γιατί θα πρέπει να κάνω αποκλειστική χρήση της βαριάς γαλλικής ? και θα κακοχαρακτηριστώ.

   2. avatar ηθελες…..

    ο ψευτοσυριζα θα τελειωσει τωρα ηρθε η ωρα των προδοτων ξεπουλητων

 14. avatar tsakarpan

  Από σας έμαθε ρε τεκλεμε.

 15. avatar Voidi

  Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος είναι ένας άνιωθος, απόλυτα ψυχρός, είρων και κακός άνθρωπος, και αποτελεί έναν ασπόνδυλο υπάλληλο του πιο σάπιου και βρωμερού πολιτικού συστήματος που γνώρισε ο πλανήτης.
  Δεν διαβάζουμε ποτέ τι λέει. Η άποψη του είναι δηλητήριο στην λογική.
  Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει....

  1. avatar σας τσουζει ο ρητορικος του λογος….

   τον τρεμετε.......

 16. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΟΜΙΛΗΣΕ Ο ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ......ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.....ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΞΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΟΜΑ (ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ....ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ)...ΚΑΙ ΣΥ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ!!!!! ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ,,,,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ...ΜΕ Ο ΑΝΤΙ ΟΥ ..... ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΦΩΦΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ....ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ !!!!

  1. avatar το πασοκ ξερασε…….και ολα εφυγαν για συριζα μερια……και εγιναν τα σκουπιδια ακροδεξιων κλεφτοπασοκων ανελιτων ποταμιδων

   ,,,

 17. avatar KOLION SIOS

  Tης [...] το αναγνωσμα.

 18. avatar 2019

  Βαγγέλα τις αρπαχτές τις δικές σου δεν θα τις φτάσει κανείς!!!

  1. avatar ο σορος που μοιραζει σε αθηνα και σκοπια?????

   ουτε ο μανολο?????οκ

 19. avatar mpi

  Εσυ σιγουρα κατι ξερεις παραπανω παλια μου τεχνη

  1. avatar συνεργατες των πασοκων ειναι στο συριζα

   ο κοτσακας του ακη......η καψωχα του γιαννου...και αλλα λουλουδα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει