Τη δυνατότητα ταχύτερης διεκπεραίωσης των επιχειρηματικών υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης συζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Καραγκούνη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρόσφατων οδηγιών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υφυπουργοί εξέτασαν εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η ταχύτερη εκδίκαση των δικαστικών εκείνων υποθέσεων οι οποίες αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις και συμφώνησαν να αναληφθούν και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

«Οι καθυστερήσεις για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά για την προσέλκυση επενδύσεων. Δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας για τη χώρα μας και τελικά εμποδίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η αντιμετώπιση της σημερινής οικονομικής κρίσης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φιλικότερο και ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω της ταχύτερης διεκπεραίωσης των σχετικών υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης» είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μηταράκης.

«Η ταχεία απονομή Δικαιοσύνης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος και την προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αναληφθούν οι απαραίτητες εκείνες πρωτοβουλίες οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες καθυστέρησης στην εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν τις μεγάλες επενδύσεις, καθιστώντας τη δικαιοσύνη παράγοντα που συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας» επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.