Για δεύτερη μέρα το σπίτι της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, πολιορκείται από διαδηλωτές, οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ προς την οικία, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με 153 θετικές ψήφους στη Βουλή, έσπευσαν να βγάλουν πανηγυρικά σχόλια στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Twitter αλλά και σε άλλα social media κάνοντας λόγο για «ιστορική μέρα».

«Έφτασε η ώρα μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας που θα εγγυηθεί τη στρατηγική ήττα του επικίνδυνου κράματος δεξιάς-ακροδεξιάς που απειλεί να γυρίσει τη χώρα πίσω στην απομόνωση, στα μνημόνια και στην ύφεση», σχολίασε ενδεικτικά ο Νίκος Παππάς.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από την πλευρά του χρησιμοποίησε τα λόγια του Θόδωρου Αγγελόπουλου λέγοντας: «Παλιά ήμασταν όλο βεβαιότητες… Τώρα όλες εκείνες οι βεβαιότητες μοιάζει να έχουν αφανιστεί. Κι όμως, θα ήθελα να πιστεύω, ότι η Ιστορία προχωράει υπόγεια, σαν τον τυφλοπόντικα. Προχωρήσαμε με μικρές και μεγάλες ουτοπίες… Το πιστεύω, τουλάχιστον για τα παιδιά μου, ότι ένα νέο όνειρο θα φανεί. Βάζω στη ζυγαριά το ποσοστό του ονείρου και το ποσοστό της απογοήτευσης. Εγώ θα ήθελα να ακουμπάω στη μεριά του ονείρου».

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης με τη σειρά του και εκείνος έκανε ένα tweet λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τα συγχαρητήρια που δέχονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μια νίκη της διπλωματίας και της κοινής λογικής, ενώ η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ πέτυχαν να αυτοαπομονωθούν, χέρι-χέρι με το εθνικιστικό VMRO».

Λίγες μόλις ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν σε Δράμα και Κατερίνη όπου διαδηλωτές πολιόρκησαν σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, το πεδίο των «επιθέσεων» μεταφέρθηκε στο ίντερνετ.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δέχονται μηνύματα κάτω από τις πανηγυρικές αναρτήσεις τους τα οποία εκτός από ύβρεις περιλαμβάνουν και απειλές για «κρεμάλες», «σκουπίδια» και «ειδικά δικαστήρια».