Για μια τρίτη προδοσία κατά της Ελλάδας, η οποία «έγινε επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα», έκανε λόγο ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «η μια έγινε με τις Συνθήκη  Ζυρίχης-Λονδίνου, που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την Τουρκία ως εγγυήτρια για την Κύπρο. Η δεύτερη του Ιωαννίδη, ο οποίος έδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους. Και η τρίτη, λυπάμαι που έγινε επί Τσίπρα και προδόθηκε η Μακεδονία».

«Ορκιζόμαστε σαν Ένωση Κεντρώων να ανατρέψουμε και να ακυρώσουμε αυτήν τη βρωμερή συμφωνία με δημοψήφισμα, αμέσως μετά τις εκλογές. Για να στηρίξει κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων, θα κάνει δημοψήφισμα. Θα βγει ένα 80% κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα κάνουμε εξαγγελίες στις μεγάλες δυνάμεις ότι ο ελληνικός λαός εκβιάστηκε από τον κ. Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Για την κίνηση Σαρίδη να σηκώσει πλακάτ μέσα στη Βουλή, απάντησε: «Δεν σχολιάζω βουλευτές. Εμείς είπαμε όλοι όχι και αυτό μου αρκεί.