Οι σκηνές απείρου κάλλους που έγιναν μέσα στο κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου καταγράφονται σε εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Το πρακτορείο γράφει ότι όλα ξεκίνησαν όταν με μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής ο υπουργός οικονομικών προσπάθησε να περικόψει τα προνόμια των εργαζομένων στη Βουλή.

«Αμέσως οι υπάλληλοι αποχώρησαν από τη δουλειά τους» αναφέρει το Reuters και σημειώνει ότι ορισμένοι προσπάθησαν να χτυπήσουν δημοσιογράφους.

Μάλιστα το πρακτορείο αποκαλύπτει ότι η αστυνομία έσπευσε να κλειδώσει την πόρτα του υπογείου γιατί μια ομάδα εργαζομένων απείλησε να κόψει το ρεύμα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή παραλίγο να σταματήσουν τη συζήτηση για τα νέα μέτρα, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που ήταν έξω από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι υπάλληλοι της Βουλής είναι 1.300, ενώ στο Βρετανικό κοινοβούλιο είναι 1.830, αλλά για 646 βουλευτές.

«Παίρναμε 16 μισθούς, αλλά κόπηκαν», λέει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων του κοινοβουλίου και προσθέτει ότι ο μισθός τους έχει μειωθεί στο μισό.

«Αυτό που συμβαίνει με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι παράλογο. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω με τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας» λέει.