«Δεν πέρασε καιρός από τα προηγούμενα μέτρα, όταν η τότε κυβέρνηση έλεγε ότι δεν θα επαναλαμβανόταν η διαδικασία ψήφισης τους με τη μορφή του κατεπείγοντος. Παρ’ όλα αυτά φθάσαμε στο μακροσκελέστερο άρθρο στην ιστορία των νομοθετικών χρονικών, χώρια οι υποσημειώσεις και οι αστερίσκοι με τις υπουργικές αποφάσεις που αναμένονται να εκδοθούν μέχρι τον προσεχή Μάρτη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, μιλώντας για «μια κοινωνία οργισμένη, με τους νέους να στρέφουν τις ελπίδες τους αλλού».

Για την πολιτική συγκυρία εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:

«Οι “κυβερνήσεις πέφτουν”, αλλά κεκτημένες συνήθειες περιφρόνησης της Βουλής και του κοινού αισθήματος, μένουν. Από κοντά η κυβερνητική “υπευθυνότητα” σ’ όλο της το…μεγαλείο. Εκφρασμένη με ποικίλους τρόπους, κινδυνολογία, διαγραφές, μέχρι και το εφεύρημα των παρόντων. Ως ωσεί απόντες από ευθύνες, τεκταινόμενα και την περίφημη “διαπραγματευτική” ικανότητα τους. Από μια αδύναμη κυβέρνηση, που κοντά πέντε μήνες τώρα επιδόθηκε σε …διάρροια διαρροών και απύθμενη “διαπραγματευσιολογία”(!), η οποία τελικά επιμελήθηκε απλώς τη μετάφραση των μέτρων. Δυστυχώς (με τη βούλα του πολιτικού συστήματος) επτωχεύσαμε παντιοτρόπως…»