Βενιζέλος: Έχουμε μια αυξημένη ένταση στο Αιγαίο λόγω Τουρκίας

«Το στοίχημα της δημοκρατίας σήμερα, είναι η επιστροφή της πολιτικής, δίχως ανευθυνότητα και λαϊκισμό»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:51
20/12/2018
Βενιζέλος: Έχουμε μια αυξημένη ένταση στο Αιγαίο λόγω Τουρκίας
6
loading

Το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας - Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος» παρουσιάστηκε το βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην οδό Σίνα. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ των όσων παρουσίασαν το βιβλίο, είναι και η πρόεδρος του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Μανιτάκης, ο συγγραφέας Χρίστος Χωμενίδης και ο καθηγητής Α. Καραμπατζός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως ο τίτλος του βιβλίου είναι πολύ χαρακτηριστικός γιατί « η δημοκρατία είναι κάτι που κινείται συγκυριακά με βάση τις εκλογές, ενώ κρίνεται ιστορικά. Και όλο αυτό το ισορροπεί στο Σύνταγμα». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του Συντάγματος ως ευκαιρία αλλά και ως κίνδυνος. Και η συζήτηση πρέπει να εστιαστεί σε αυτό ακριβώς. Γιατί το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Είναι περισσότερο ζήτημα νοοτροπίας που πρέπει να μας διέπει, εάν θέλουμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

Όταν ρωτήθηκε για την ένταση των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο και την τουρκική προκλητική ρητορική, ο κ. Βενιζέλος συνέστησε ψυχραιμία τονίζοντας: «Εδώ και πολύ καιρό τώρα έχουμε μια αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που οφείλεται στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Και στο εσωτερικό της και στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σε σχέση κυρίως με τις κουρδικές δυνάμεις, τη γραμμή των συνόρων της με τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν. Άρα χρειάζεται από την πλευρά μας στρατηγική ψυχραιμία. Σταθερότητα βεβαίως στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και εκτίμηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους συμβαίνει το καθετί».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο αργότερα εξήγησε ότι με το βιβλίο του θέλησε να αναδείξει ότι στις μέρες μας η φιλελεύθερη δημοκρατία που ήκμασε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διέρχεται κρίση - και υπογράμμισε: «Το στοίχημα της δημοκρατίας σήμερα είναι η επιστροφή της πολιτικής, δίχως όμως να κατισχύσει η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός». Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμη, ότι η δημόσια συζήτηση είναι «εκτός θέματος» όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά κυριαρχεί το ποιος θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο πακέτο παροχών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Μόνο λόγια είσαι γαργαντούα.

  Δεν σέχω δει να παίρνεις και κανα μυστρί.

 2. avatar Χαχας

  Το κουστούμι του είναι φτιαγμένο από κουρτίνα! Δεν χωράει πουθενά!!!

 3. avatar Τι είπε πάλι

  ΤΟ άτομο !!! « η δημοκρατία είναι κάτι που κινείται συγκυριακά με βάση τις εκλογές, ενώ κρίνεται ιστορικά. Και όλο αυτό το ισορροπεί στο Σύνταγμα». .........και συμπληρώνω εγώ,<που το'χετε κάνει "λάστιχο" στα μέτρα σας ,και το θυμόσαστε ΟΠΟΤΕ σας συμφέρει κ@φ@λ€$ !!!!!!

 4. avatar Μλμλμλ

  Σου πήρανε τη κουτάλα απ τα χέρια και θύμωσες? Άντε ...κρύψου μη προκαλείς και την αισθητική μας!

 5. avatar Beny

  Ποτε μα ποτε ξανα ομως! Επιινδυνος λεμε!

 6. avatar Κέντρο αναψυχής το “Αιγαίον Πέλαγος”

  Απ' ότι καταλαβαίνω με τα λίγα που σκαμπάζω βέβαια κι εγώ, ο Βαγγέλας χτυπάει "πικέ" τον Κούλη να πάρει τις εκλογές με κάργα τεμπεσίρι και τούρκικη σπόντα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει