Νέες ενδοκομματικές τριβές φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στις ΔΕΚΟ.

Η πρόθεση βουλευτών του κόμματος να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής οδήγησε σε σύγκληση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του Κινήματος.

Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν στα ερωτήματα αφενός γιατί δεν ενημερώθηκε το ΠΑΣΟΚ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και, αφετέρου, γιατί δεν ελήφθη υπόψη από την ηγεσία του κόμματος η απόφαση για την τροπολογία που εγκρίθηκε ομόφωνα στον ΚΤΕ της 16ης Οκτωβρίου.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση ετέθη ζήτημα για το εάν διασφαλίζεται η διαφάνεια με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθείται, ενώ τέθηκε και ζήτημα κυβερνητικής λειτουργίας με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να υπάρχει «αιφνιδιασμός».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Κουκουλόπουλο να απαντά στην κριτική που δέχτηκε: «Δουλευόμαστε μεταξύ μας, παραδώσαμε τη χώρα σε ένα μνημόνιο, εκχωρήσαμε τα θέματα ενεργειακής πολιτικής και δεν είδα να αντιδράτε», για να του απαντήσει ο Μάρκος Μπόλαρης: «Αν νομίζεις ότι φωνάζοντας θα φοβηθούμε, είσαι εκτεθειμένος».

Επιπλέον, κατά τη συνεδρίαση, οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Παναγιώτης Ρήγας, φέρονται να εξέφρασαν τη θέση ότι εάν κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιας επιχείρησης έρχεται ξεχωριστά, η Βουλή θα μετατραπεί σε «πλυντήριο», σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να συναντηθεί στις 18:30 με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα μετέφερε το αίτημα για κατάθεση τροπολογίας στο εν λόγω νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται ότι στο τέλος της διαδικασίας η σύμβαση αποκρατικοποίησης θα εγκρίνεται από τη Βουλή.

Θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε με βάση την απάντηση του κ. Στουρνάρα προς την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές να αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν.