Σήμερα λήγει ουσιαστικά η προθεσμία που έδωσε η τρόικα για να κλείσει το πακέτο των μέτρων περιλαμβανομένων και των εργασιακών. Η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου καθώς η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να προβάλλει ενστάσεις στα εργασιακά με τον Φώτη Κουβέλη να αφήνει ωστόσο μία χαραμάδα υπερψήφισης εφόσον υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο του Eurogroup Working Group θα βρεθεί σήμερα το νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα να αναμένει να πάρει το πράσινο φως τόσο για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, όσο και για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 15 δισ. ευρώ. Η πλευρά των δανειστών διαμήνυε ωστόσο πως εκκρεμεί να συμφωνηθούν ορισμένα τελευταία ζητήματα για να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία.

Η προσπάθεια σύγκλισης συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει «μεσολαβητική» προσπάθεια με τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε πως η ΔΗΜΑΡ είναι αδύνατο να ψηφίσει τα εργασιακά αλλά άφησε ανοιχτή κάποια χαραμάδα να τα ψηφίσει, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω βελτίωση. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τη συνομιλία του με τον κ. Κουβέλη. Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Οι προσπάθειες συμφωνίας είχαν αρχίσει από το απόγευμα με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Δ. Σταμάτη να συναντάται με τον εξ απορρήτων του Φ. Κουβέλη Δ. Χατζησωκράτη.