«Δημιουργήθηκαν 350.000 νέες θέσεις εργασίες» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη Βουλή, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την ανεργία, σημειώνοντας πως το ποσοστό κατήλθε από το 27% στο 18%.

Ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, είπε πως «παραλάβαμε εκτροχιασμένα δημοσιονομικά, συσσωρευμένο και άλυτο χρέος και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει και τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά της και ένα προφίλ χρέους, το οποίο έχει την μεγαλύτερη ωρίμανση στον κόσμο και τις χαμηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες από όλες τις χώρες της ΕΕ».

Ο υπουργός επιπλέον επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό: «Θα ήμασταν σήμερα εδώ να συζητούμε για επεκτατικούς προϋπολογισμούς και για το πόσα θα πάρουν οι πολίτες και πόσο ελαφρυνθούν αν δεν είχε συντελεστεί η πολιτική αλλαγή του 2015».

Σήμερα όμως, «πυκνώνουν τα θετικά σημάδια για την οικονομία, θετικό εμπορικό ισοζύγιο, άνοδος στις εξαγωγές, αύξηση του κύκλου εργασιών στη μεταποίηση, αύξηση στον τουρισμό, αύξηση στο εμπόριο. Από πού προκύπτει η καταστροφολογία; Προκύπτει από τη μεγάλη σας ματαίωση διότι ζείτε ένα μετατραυματικό σοκ: λέγατε ότι θα βγούμε από το ευρώ και επαναθεμελιώνετε τον εαυτό σας. Φεύγει η κουρτίνα του ευρώ και μένει η ακραία δεξιά ρητορική και θέση και θεμέλια προγράμματος, όπως το ασφαλιστικό Πινοσέτ, ο σώζων εαυτόν σωθήτω δηλαδή», τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, που για τον ΕΝΦΙΑ ειδικότερα, σημείωσε ότι η ΝΔ πρότεινε να τον πληρώνουν οι Δήμοι, άρα οι πλούσιοι (Δήμοι) να κάνουν δουλειά στις υποδομές και οι φτωχοί όχι.

«Αυτά είναι τα θεμέλια του προγράμματος της ΝΔ και δεν είναι μόνον ελληνικά, είναι και ευρωπαϊκά και δεν είναι τυχαία η γειτνίαση και η συμμαχία με τον κ. Όρμπαν και τον κ. Βέμπερ, με τις δυνάμεις οι οποίες για το μεταναστευτικό λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να υφίσταται όλο το βάρος απέναντι στα προσφυγικά κύματα. Αυτή είναι η μετάλλαξη που έχει υποστεί η ΝΔ και έχει αποτύπωση και σε πρόσωπα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρίνουν οι πολίτες», ανέφερε επίσης για να συμπεράνει: «Διότι απέναντι σε μια τέτοιου τύπου Δεξιά, η οποία απειλεί να γυρίσει τη χώρα πίσω και στα εθνικά θέματα και στην οικονομία και σε μια σειρά από ζητήματα χρειάζεται ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο το οποίο θα είναι ξανά πλειοψηφικό στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2019 και θα εγγυηθεί τη συνέχιση αυτής της πορείας».

«Μας ακούει ο κόσμος. Μας ακούει ο αγρότης, ο ελεύθερος επαγγελματίας του οποίου οι εισφορές θα μειωθούν κατά ένα τρίτο, μας ακούν οι μικροϊδιοκτήτες των οποίων ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%, οι 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό, οι οποίοι με την επέκταση τις Συλλογικής Σύμβασης θα έχουν αύξηση στον μισθό. Μας ακούν οι άνθρωποι των επιχειρήσεων, οι οποίοι βλέπουν ότι ψηφίζεται η αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Συνεπώς το αφήγημα της ΝΔ μπορεί να καλλιεργηθεί στα τηλεοπτικά “παράθυρα”, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και πολλαπλασιαστικά πλέον αισθάνεται και ο κόσμος ότι τα πράγματα βελτιώνονται» είπε ο κ. Παππάς.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στα θέματα του υπουργείου του: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι στην “καρδιά” του μοντέλου ανάπτυξης, στην οποία η κυβέρνηση έχει θεμελιώσει και υπηρετεί. Αυτές τις ημέρες κάνουμε πολύ σοβαρά βήματα πάνω σε δύο κεφαλαιώδη έργα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ψηφιακών έργων, που κάνουν όλοι οι φορείς του Δημοσίου ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής γίνονται συντονισμένα βήματα έχουμε 220 έργα αλλά δύο από αυτά προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα.

Σήμερα έχουμε ανάδοχο για το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο, ένα έργο που θα εξοικονομήσει 400 εκατ. ευρώ για τον φορολογούμενο, θα αποτελέσει τη βάση για την εθνική ψηφιακή πύλη, η οποία θα είναι το καίριο χτύπημα στη γραφειοκρατία και στις “ουρές” των πολιτών και των επιχειρήσεων όταν συναλλάσσονται με το Δημόσιο. Το δεύτερο έργο, το οποίο θα βγει τις επόμενες ημέρες στον αέρα, είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα. Ο Επίτροπος Χόγκαν είπε ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί πρότυπο και μοντέλο στην προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού, με το πρόγραμμα της Γεωργίας ακριβείας το οποίο θα απλωθεί στη μισή καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας και θα αφορά σε 15 εκατ. στρέμματα».

Όσο για το τηλεοπτικό τοπίο, ο υπουργός επεσήμανε: «Πλέον υπάρχουν κανονικές και τυπικές άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια υπάρχει μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια για την ενίσχυση των ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών, σχεδόν τριάντα παραγωγές έχουν μπει στο πρόγραμμα ενίσχυσης και ενισχύονται από το ΠΔΕ με 35% επί των δαπανών που γίνονται στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Στη νέα χρονιά θα αναμετρηθούν δύο προοπτικές και δύο πρακτικές. Και επειδή η ΝΔ δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία από όσα είχε κάνει στην προηγούμενη διακυβέρνηση, δικαιούμαστε να πούμε ότι δοκιμάστηκαν δύο συνταγές. Αυτές οι συνταγές θα βρεθούν ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος στο ψηφοδέλτιο πάνω στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2019 θα έχει και το ασφαλιστικό του σύστημα και το εισόδημά του και τα δικαιώματά του στην εργασία και τον φόρο που θα πληρώνει για το ακίνητό του και ξέρει και θα κρίνει και τότε είναι που ο ελληνικός λαός θα εγγυηθεί ότι η πορεία που έριξε την ανεργία από το 27% στο 7% θα συνεχιστεί και στο τέλος της επόμενης τετραετίας -η προοδευτική διακυβέρνηση θα έχει πάει την ανεργία στο 7%- και δεν θα επιτρέψει ο ελληνικός λαός να επιστρέψει στις πολιτικές της ΝΔ και να επιστρέψει και η ανεργία στο 27%».