«Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού» δήλωσε σήμερα ο Σίμος Κεδίκογλου,σημειώνοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σενάρια που κάνουν τον γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων.

Τα ίδια σενάρια πάντως προκάλεσαν την δημόσια δυσφορία της ΔΗΜΑΡ καθώς όπως υποστηρίζουν στελέχη της τέτοιου τύπου σενάρια σήμερα αποπροσανατολίζουν από τα βασικά και επείγοντα προβλήματα.

Τα ίδια στελέχη επιρρίπτουν ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η διαμάχη στους κόλπους του κόμματος για την συμμετοχή και τον τύπο της συμμετοχής στην κυβέρνηση δημιουργεί τεχνητές εντάσεις στον κυβερνητικό σχηματισμό «προσπαθώντας να κατευνάσει τις εντάσεις στους κόλπους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ».

Πάντως το θέμα του ανασχηματισμού παρά τις δημόσιες διαψεύσεις έχει συζητηθεί και μεταξύ των πολιτικών αρχηγών περισσότερο ως διερεύνηση προθέσεων και λιγότερο ως συζήτηση αποφάσεων.

Με βάση τις εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσει άμεσα και με αυτό το σχήμα η κυβέρνηση ,ένας ανασχηματισμός αν αποφασιστεί μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά το νέο έτος.