O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε απόψε επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, για την προσφορά του, στη στήριξη του ελληνικού Πολιτισμού και του ελληνοκεντρικού Ανθρωπισμού, ως αφετηρίας του ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ευχαρίστησε θερμά για την ιδιαίτερη τιμή, που του επιφύλαξαν και αναφέρθηκε αναλυτικά στο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο έργο της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων.

Όπως σημείωσε, «Εδώ και επτά δεκαετίες, με πνευματική “Εστία” το κλασσικό πια περιοδικό “Πλάτων”, η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων φέρει σε πέρας, με τρόπο υποδειγματικό, την φυσική της αποστολή, ήτοι την επίτευξη των ιδρυτικών της στόχων. Κατ΄ εξοχήν δε την ολοκληρωμένη εκμάθηση της ενιαίας ελληνικής γλώσσας στην διαχρονία της και την ανάδειξη της σημασίας της Ανθρωπιστικής Παιδείας για τον σύγχρονο Άνθρωπο».

Αναφερόμενος στον ελληνικό Πολιτισμό, υπογράμμισε ότι στο σύνολό του και στην αέναη πορεία του, αποτέλεσε έναν εκ των τριών βασικών πυλώνων του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού και κατ΄ επέκταση όλου του δυτικού πολιτισμού. «Ενός πολιτισμού ο οποίος έχει στο επίκεντρό του τον Άνθρωπο, όσον αφορά τόσο την πνευματική του συγκρότηση όσο και την ιδιότητά του ως πολίτη στο πλαίσιο της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, που είναι το προσφορότερο σύστημα διακυβέρνησης για την εγγύηση του Κράτους Δικαίου και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.