Διακομματική Επιτροπή στη Βουλή για τα θέματα Κράτους-Εκκλησίας προτείνει η Γεννηματά

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:32
28/11/2018
Διακομματική Επιτροπή στη Βουλή για τα θέματα Κράτους-Εκκλησίας προτείνει η Γεννηματά
2
loading

Την πρωτοβουλία για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, πρόκειται να αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής, όπως έγινε γνωστό μετά την 45λεπτη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέλυσε στον κ. Ιερώνυμο τις θέσεις για την πρόθεση συμφωνίας με την κυβέρνηση και τη μισθοδοσία των κληρικών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι πρόθεση της ηγεσίας της Εκκλησίας είναι να γίνει εποικοδομητικός διάλογος για τα κρίσιμα ζητήματα στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας και πως δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους έδωσε και τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου, τις οποίες έδωσε και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναμένοντας την απάντησή του.

Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για τις επιδιώξεις της. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία. Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων.

Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων».

Η κ. Γεννηματά, όπως έχει ανακοινωθεί, πρόκειται να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. Η συνάντηση προγραμματίζεται για το επόμενο Σάββατο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι ντροπή+αίσχος για την δημοκρατία μας.Η Γεννηματά +όλοι οι πολιτικοί αντί να προσπαθούν να βρουν τρόπους να διατηρήσουν+να συνεχίζεται στην αιωνιότητα η παράνομη+καταχρηστική μισθοδοσία των χιλιάδων ιερέων από το Ελληνικό Κράτος θα έπρεπε να ψηφίσουν να καταργηθεί αμέσως+τελείως η μισθοδοσία τους από Κράτος ώστε μόνο όσοι είναι πιστοί +ωφελούνται από την υπηρεσία των Ορθόδοξων ιερέων αυτοί+ μόνο αυτοί να αναλάβουν να μισθοδοτούν τους ιερείς τους,όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες+ευνομούμενες χώρες του κόσμου.Όμως πάντα στην ιστορία το πολιτικό κατεστημένο συμμαχούσε με εκάστοτε θρησκευτικό κατεστημένο της ψεύτικης θρησκείας για την καταλήστευση+οικονομική αφαίμαξη του λαού.Πιστεύω ότι είναι η ώρα που όλοι οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι στην Ελλάδα να ξεσηκωθούν+να πιέσουν όσους παίρνουν τις αποφάσεις του κράτους ώστε να σταματήσει οριστικά +πλήρως η μισθοδοσία των ιερέων από το Ελληνικό Κράτος και από εδώ και πέρα όσοι θέλουν να θρησκεύουν θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι να συντηρούν τους ιερείς τους, αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό, το δημοκρατικό και προπάντων το χριστιανικό.Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού +αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί οι παπάδες της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού και της Καινής Διαθήκης και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα προνόμια του Ελληνικού Δημοσίου αλλά+το εύκολο χρήμα που αποκομίζουν από το Κράτος αλλά +από την θρησκεία.

  2. avatar 2017

    Ναζιστες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει