Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν χθες στο υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι πρυτάνεις Γ. Παναγιωτάκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, και Γρ. Σάλτας, του Παντείου, για περίπου δύο ώρες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια μετά τις περικοπές στις πιστώσεις τους, αλλά και το «κούρεμα» στα αποθεματικά τους. Οι πρυτάνεις, μάλιστα, έδωσαν και λεπτομερές υπόμνημα στον υπουργό.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τακτικό προϋπολογισμό, την περικοπή των δαπανών και τα ταμειακά αποθέματα. Ως παράδειγμα, ο πρύτανης τόνισε ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.

Σημείωσαν, επίσης, πως εκκρεμεί και ο διορισμός εκατοντάδων μελών Διδακτικού Προσωπικού που ήδη έχει εκλεγεί αλλά δεν έχει ακόμη προσληφθεί.

Οι πρυτάνεις επιπλέον, αναφέρθηκαν στο σχέδιο «Αθηνά», που προβλέπει τη χωροταξική αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Πρυτάνεις και υπουργός επαναβεβαίωσαν τη θέληση τους για νέα συνάντηση και συζήτηση και, κυρίως, ότι θα κρατήσουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.