Θέμα ημερών είναι η οριστικοποίηση των αρμοδιοτήτων υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στην κριτική ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις.

«Είναι αλήθεια ότι την προηγούμενη φορά υπήρχαν αρμοδιότητες που είχαν καθυστερήσει, αυτό, όμως, είχε να κάνει και με το ότι ήμασταν μια νέα κυβέρνηση, είχε να κάνει με το ότι άλλαξαν τα υπουργεία τη δομή τους, από αυτή που ήταν της προηγούμενης κυβέρνησης, υπήρχε ένας κρατικός μηχανισμός ο οποίος δεν ακολουθούσε αυτά που έπρεπε να γίνουν. Τώρα πλέον υπάρχει ένας κρατικός μηχανισμός, ο οποίος λειτουργεί έτσι όπως πραγματικά ορίζουν και η κυβέρνηση συνολικά, αλλά και οι υπουργοί ο καθένας από μόνος του. Υπάρχουν βέβαια νομοτεχνικά ζητήματα, δηλαδή θα πρέπει να εκδοθούν προεδρικά διατάγματα, να γίνει επεξεργασία από αρμόδια όργανα», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Φλάς.

«Αυτή τη στιγμή οι αρμοδιότητες βρίσκονται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, ο οποίος τις επεξεργάζεται νομοτεχνικά. Πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν ορισμένες αρμοδιότητες «χέρια», όπως εκείνη της ενέργειας, αναφέροντας ότι «η ενέργεια είναι προς το παρόν εκεί που είναι, είναι από τις αρμοδιότητες όπου χρειάζεται να γίνει μια περαιτέρω επεξεργασία για να καθοριστούν κιόλας».