«Το ειδικό τέλος ακινήτου το οποίο εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι κλιμακωμένο και αναλογικό, χωρίς κανένα οριζόντιο χαρακτηριστικό και αποφέρει στα ταμεία του κράτους 2 δισ. ευρώ» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας σχετικές αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «σκανδαλώδη ρύθμιση» του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία «μεγάλοι ιδιοκτήτες ακινήτων καταβάλλουν μέχρι 60% μειωμένο το χαράτσι της ΔΕΗ».

Η κ. Γεννηματά αναρωτιέται αν ο ΣΥΡΙΖΑ «αρνείται να καταλάβει αυτό που κατάλαβαν άλλες πολιτικές δυνάμεις, που διαφωνούσαν και τώρα στηρίζουν την εφαρμογή του μέτρου» και προσθέτει: «Τώρα αντιλήφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι γεωργικές, κτηνοτροφικές, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αντιμετωπίστηκαν με κριτήριο τη διατήρηση της λειτουργίας τους και άρα την προστασία των θέσεων εργασίας, καθώς γι’ αυτές τις επιχειρήσεις το ακίνητο είναι το μέσο άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας;».

Η κ. Γεννηματά τονίζει, επίσης, ότι ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες.