Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συμμετείχε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και έχουν άμεση σχέση με την απασχόληση.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο θα δώσει έμφαση στην ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού επηρεάζοντας και την αναθεώρηση του επενδυτικού νόμου, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες να ξέρουν που και πως θα επενδύσουν.

Το υπουργείο Τουρισμού εξετάζει, ακόμη, την απόσυρση των ξενοδοχείων σε κορεσμένες περιοχές, κάτι που, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, θα λειτουργήσει πιλοτικά σε κάποιες περιοχές.

Σε ότι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η υπουργός έκανε λόγο για την τόνωση των ειδικών μορφών τουρισμού τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήδη επεξεργάζεται θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό.

Για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης η υπουργός στάθηκε στο μήνυμα της σταθερότητας και της ασφάλειας που εξέπεμψε η χώρα μετά τις εκλογές, οπότε και αντιστράφηκε το κακό αρνητικό κλίμα στις κρατήσεις. Η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι το μήνυμα της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της καμπάνιας που θα υλοποιήσει το υπουργείο για τη νέα τουριστική περίοδο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γιάννης Ρέτσος στάθηκε στην εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών την εφετινή περίοδο υπογραμμίζοντας ότι η χρονιά κλείνει με διατήρηση περίπου των αφίξεων στα περυσινά επίπεδα με πτώση 3%.