Δεν δικάζεται σήμερα ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης που κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίκη του είχε προγραμματιστεί (στην προεκλογική περίοδο) για σήμερα αλλά λόγω παρέλευσης του ωραρίου δεν πρόλαβε να εκδικαστεί.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε λάβει χώρα το 2007 στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Τότε, οι δράστες είχαν επιτεθεί σε καθηγητή με μαχαίρια, τον ξυλοκόπησαν, του πήραν την ταυτότητα και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Το θύμα συγκράτησε τον αριθμό του Ι.Χ, που αποδείχθηκε ότι ανήκει στον Κασιδιάρη. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής κατηγορεί τη μάρτυρα ότι έχει καταθέσει ψευδώς στοιχεία και υποστηρίζει ότι ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και για την ιστορία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής από την πρώτη στιγμή που εξελέγη αλλά και προεκλογικά διαμήνυε ότι θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του για να δικαστεί. Πάντως, η Βουλή θα αποφανθεί για το αν θα γίνει άρση της ασυλίας του ή όχι.