Την ανάληψη κορυφαίου ευρωπαϊκού αξιώματος από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θεωρεί πιθανή ο γερμανός Επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην εφημερίδα “Die Zeit”, το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα.

«Θα έλθει η στιγμή που το επόμενο βήμα της σταδιοδρομίας ενός επικεφαλής της κυβέρνησης μιας μεγάλης χώρας-μέλους (της ΕΕ) θα είναι οι Βρυξέλλες», δηλώνει ο κ. Έτινγκερ και, ερωτώμενος αν μπορεί να φανταστεί ότι η κυρία Μέρκελ θα αναλάβει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνει: «Σε πρώτη φάση η Καγκελάριος αποφάσισε ότι θέλει να παραμείνει Καγκελάριος. Αλλά δεν αποκλείω να τεθεί γι’ αυτήν στη διάρκεια της δεκαετίας το ζήτημα της ανάληψης καθηκόντων στις Βρυξέλλες».

Ο γερμανός Επίτροπος κάνει λόγο για ελλιπή παρουσία μελών της γερμανικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. «Θα ευχόμουν να περνούσαν περισσότερες ημέρες στις Βρυξέλλες οι Γερμανοί υπουργοί» τονίζει, αλλά διευκρινίζει ότι η κριτική του δεν αφορά την κυρία Μέρκελ και τον Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.