Καρχιμάκης: Νιώθω πραγματικά δικαιωμένος και περήφανος

Τι αναφέρει ο πρώην υπουργός για την απαλλαγή του με βούλευμα για την υπόθεση «παραβίασης μυστικών της πολιτείας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:02
02/10/2018
Καρχιμάκης: Νιώθω πραγματικά δικαιωμένος και περήφανος
2
loading

«Σήμερα 5 χρόνια μετά την έναρξη αυτής της περιπέτειας, νιώθω πραγματικά δικαιωμένος και περήφανος» αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που αφορούσε καταγγελλόμενη υπόθεση παραβίασης μυστικών της πολιτείας.

Ο πολιτικός τονίζει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ότι η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ήταν αποτέλεσμα «μίας σκευωρίας που ενορχήστρωσαν συστήματα συμφερόντων», ενώ κάνει λόγο για δίωξη «κατά της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης και της ακώλυτης και δημοκρατικής άσκησης των κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του βουλευτή».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καρχιμάκη είναι η ακόλουθη:

«Έκλεισε, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ένας ανήθικος κύκλος δίωξης στην προσωπική και πολιτική μου πορεία. Μετά από 5χρόνια αδυσώπητου αγώνα και αγωνίας, αποδείχθηκε τελικά πως το φως της Δικαιοσύνης ήταν ισχυρότερο από το σκοτάδι της παρανομίας και ικανό να δώσει τέλος στη μακρόχρονη σκευωρία που στήθηκε εις βάρος μου.

Μίας σκευωρίας που ενορχήστρωσαν συστήματα συμφερόντων και ανέλαβαν να εκτελέσουν σεσημασμένοι υπόδικοι εντεταλμένοι.

Μίας σκευωρίας που μοναδικό σκοπό είχε να με περιορίσει και να φιμώσει την αέναη και διαχρονική ανάγκη μου να υπερασπίζομαι την αλήθεια και να συγκρούομαι με κάθε είδους κατεστημένα που κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη.

Σήμερα 5 χρόνια μετά την έναρξη αυτής της περιπέτειας, νιώθω πραγματικά δικαιωμένος και περήφανος.

Γιατί υπάρχουν ακόμα λειτουργοί στην ελληνική Δικαιοσύνη που αποδεικνύουν, έστω και στο τέλος, ότι δεν εκβιάζονται, δεν χειραγωγούνται και μπορούν σε αυτούς του δύσκολους καιρούς να σταθούν όρθιοι, άξιοι να τιμούν τον ρόλο τους.

Περήφανος, γιατί είχαν δίκιο τελικά όσοι φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι που με έβρισκαν στον δρόμο και μου έσφιγγαν το χέρι, γνωρίζοντας την περιπέτειά μου, μου έλεγαν πως αυτή η δίωξη αποτελεί τιμή και παράσημο αναγνώρισης των έντιμων αγώνων μου.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι πεισματικά στάθηκαν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα, αλλά και εκείνους που χωρίς να αντιληφθούν ότι η δίωξη αυτή ήταν και δίωξη κατά της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης και της ακώλυτης και δημοκρατικής άσκησης των κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του βουλευτή, επέλεξαν να απέχουν από τον αγώνα μου που ήταν και αγώνας για να διατηρηθούν όρθιοι οι πυλώνες αυτοί της Δημοκρατίας. Ήταν αγώνας για να μην εκφοβίζονται πια οι βουλευτές να δίνουν τις μάχες τους στο Κοινοβούλιο υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών, υπό την απειλή διώξεων και άλλων μεθοδεύσεων φίμωσης.

Θέλω να δηλώσω πως αυτή η περιπέτεια όχι μόνο δεν πέτυχε τον σκοπό της, αλλά αντίθετα τόσο μέσα από τον αγώνα μου, όσο και μέσα από την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, είμαι ακόμα πιο δυνατός και έτοιμος να συνεχίσω να είμαι δυναμικά παρών στους νέους αγώνες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Γδικιωμος

    Εισαι σιγουρος οτι δεν θα αρχισουν ενστασεις ξανα παραπομπες ,αναιρεσεις κ.τ.λ ,σε στυλ γεωργιου ,να βοσκει το θεμα ,ετσι για να λενε οτι κυνηγουν τους παρανομους;

  2. avatar Solega

    Συγχωροχάρτι σε όλα τα αναρχοκομμούνια, από μια κυβέρνηση «περιοδεύοντα θίασο» και από μια θεόκουφη και θεότυφλη δικαιοσύνη, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κατάργηση των νόμων που επηρεάζουν το μισθολόγιο και τις συντάξεις τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει