Κοτζιάς: Πάνω από 50% το πραγματικό ποσοστό του «ναι» στο δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση Ζάεφ είχε εκλεγεί με 100.000 ψήφους λιγότερες, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:56
01/10/2018
Κοτζιάς: Πάνω από 50% το πραγματικό ποσοστό του «ναι» στο δημοψήφισμα
82
loading

Το μήνυμα πως δεν υπάρχει για το μέλλον των Βαλκανίων καλύτερη πολιτική από τη συνεργασία Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, εξήγησε ο κ. Κοτζιάς «καταφέρνουμε να σταθεροποιήσουμε αυτή τη χώρα, που δεν θέλουμε να καταστραφεί». Αποτυπώνοντας τη σημασία αυτής της συνεργασίας, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η σχέση Ελλάδας-ΠΓΔΜ είναι ένας άξονας που σταθεροποιεί τα Βαλκάνια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, 24 ώρες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη βόρεια γείτονα χώρα, ο κ. Κοτζιάς, αφού κατέστησε σαφές πως το δημοψήφισμα δεν ήταν όρος, ούτε προϋπόθεση, ούτε νομική απαίτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε πως το «ναι» είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο πραγματικό εκλογικό σώμα.

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ έχει εκλεγεί με 520.000 ψήφους, και μάλιστα στο παρελθόν είχε εκλεγεί και με 439.000 ψήφους, ενώ το ναι στο δημοψήφισμα ήταν 610.000. «Δηλαδή, αυτός που είχε βγει με 500.000 και θεωρεί τον εαυτό του έγκυρο, θεωρεί άκυρες τις 610.000;» διερωτήθηκε. Το δημοψήφισμα δεν πάσχει από τα ναι, πάσχει από τα όχι, συνέχισε και προσέθεσε ότι η στρατηγική της αντιπολίτευσης ήταν να μην πάει να ψηφίσει γιατί αν πήγαινε να ψηφίσει «όχι» θα ηττάτο.

Στην ίδια κατεύθυνση, υπενθύμισε επίσης πως η κυβέρνηση Ζάεφ είχε εκλεγεί με 100.000 ψήφους λιγότερες απ' ό,τι πήρε στο δημοψήφισμα.

Ως τρίτο σημείο, ανέφερε πως οι εκλογικοί κατάλογοι στην ΠΓΔΜ έχουν 200.000 νεκρούς ως εγγεγραμμένους και ότι δεν έχει γίνει εκκαθάριση εδώ και 20 χρόνια.

Επιπλέον, σημείωσε πως άλλες 350.000-400.000 είναι μακριά στο εξωτερικό, και μάλιστα όχι σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στον Καναδά.

Κατά συνέπεια, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως το πραγματικό εκλογικό σώμα είναι 1,1 εκατ. -1,2 εκατ. και ότι σε αυτό έχει πάρει το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών πάνω από 50%. «Δηλαδή, και να ψήφιζε όλο το εκλογικό σώμα είναι πάνω από 50%» προσέθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ «λογικά και έξυπνα για τον άθλιο εθνικισμό που τη διακρίνει αποφάσισε να προσθέσει το "όχι" της, να το προσθέσει στους νεκρούς και στους απόντες και δημιουργεί αυτή την αίσθηση ενός πραγματικά χαμηλού ποσοστού». Το «ναι», συμπλήρωσε ότι πήρε το μέγιστο που μπορούσε να πάρει, παρατηρώντας όμως ότι στους εγγεγραμμένους εκλογείς είναι μόνο 37%.

Υπενθύμισε ακόμα πως το 2004, το δημοψήφισμα που αφορούσε τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση στη γείτονα χώρα, πήρε λιγότερο από 28%.

Ερωτηθείς αν έπαιξε ρόλο η «παρέλαση» ξένων αξιωματούχων από τη γείτονα, απάντησε πως δεν βοήθησε. «Πρέπει να αφήσει κανείς να εξελίσσεται ένας πολιτικός αγώνας και μάχη στο εσωτερικό μιας χώρας με τις εσωτερικές δυνάμεις, γι' αυτό ούτε πήγαμε στα Σκόπια και δεν έκανα ούτε δηλώσεις ούτε τοποθετήθηκα» προσέθεσε.

Χαρτογραφώντας το έδαφος, είπε πως εντός 15 ημερών -με πιθανότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά σε κάθε περίπτωση στις επόμενες δύο εβδομάδες- η διαδικασία της αναθεώρησης θα πάει στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η εξεύρεση 80 βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές, αλλά τόνισε πως ο κ. Ζάεφ οφείλει να το κάνει κατ' εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. «Το γεγονός ότι ο Ζάεφ πήρε 100.000 "ναι" παραπάνω απ' ό,τι στην εκλογή του ως πρωθυπουργού και 100.000 παραπάνω ψήφους απ' ό,τι ο Ιβάνοφ στην εκλογή του ως προέδρου κάνει ολοφάνερο ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα κερδίσει τις εκλογές» εκτίμησε και παρατήρησε πως η αντιπολίτευση στη γείτονα χώρα δεν ζήτησε πρόωρες εκλογές γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει.

Εξήγησε ότι στην περίπτωση που δεν θα πάρει η κυβέρνηση Ζάεφ την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 2/3 θα πάει σε εκλογές σε 45 ημέρες, δηλαδή 25 Νοεμβρίου ή 2 Δεκεμβρίου και έστειλε το μήνυμα πως μόλις θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ θα γίνει άμεσα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, επιπλέον, την πεποίθηση πως αν δεν προχωρήσει η διαδικασία στη Βουλή, ο Ζόραν Ζάεφ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι η χώρα αυτή έχει σοβαρή ηγεσία, έχει βαθιά θέληση όλων των κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού της να προχωρήσει στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, απευθυνόμενους σε όσους σκέφτονται με όρους εσωκομματικούς στην ΠΓΔΜ, είπε ότι δεν κάνουν καλά και ότι δεν βλέπουν το μεγάλο παιχνίδι στην περιοχή.

Εστιάζοντας στο ποσοστό των Αλβανόφωνων ψηφοφόρων, παρατήρησε πως η συμμετοχή τους ήταν 10% παραπάνω στο δημοψήφισμα. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως μικρά κόμματα που λεγόταν στον διεθνή Τύπο ότι χρηματοδοτούνταν από την Τουρκία, καλούσαν σε αποχή. Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε πως η Τουρκία ενδιαφέρεται να εμποδίσει την Ελλάδα να αναπτύξει την επιρροή της στα Βαλκάνια και να αναπτύξει τον σταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή και συμπλήρωσε πως οι «ίδιοι και οι ηγέτες τους είχαν διαπιστώσει ότι ένα συγκεκριμένο Αλβανόφωνο κόμμα μέσα στην ΠΓΔΜ που είχε προσανατολιστεί στην αποχή, και ότι αυτό το κόμμα έχει συγκεκριμένες διασυνδέσεις με τρίτη δύναμη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

82
σχόλια
 1. avatar Albatros

  Πολλά, μα πάρα πολλά λόγια και αρκετή αριθμητική! Το ξέρει και κείνος πολύ καλά. Πες, πες αλλοιώνεται το περιεχόμενο και μένουν μόνο μερικές ατάκες που βολεύουν. Άλλωστε όλη του η πολιτική καριέρα διανθίζεται από ατάκες. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του στην ΚΝΕ έως τώρα. Βλέπεται το ΚΚ του στένευε πολύ. Ο ευτραφής κύριος ήθελε χώρο να ελίσσεται. Έτσι έφτιαξε και το δικό του όχημα, το "ΠΡΑΤΤΩ", και βρήκε το κατάλληλο κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ. (Η ΑΝΕΛ αμελητέο ποσοστό που δεν έχει τα φόντα να αναμετρηθεί με τον διάττοντα αστέρα)

 2. avatar ΝΣ

  Πρόσεχε μη φάς καμμιά σφαλιάρα από τα ...ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

 3. avatar Πάνθηρ

  Ψήφισαν 666 χιλιάδες σκοπιανοί. Τυχαίο, δεν νομίζω.

 4. avatar νέα δίκη των εξ

  με ίδιο αποτέλεσμα

 5. avatar σιντι

  Το τραγικο για την ελλαδα ειναι οτι μας κυβερνουν ασχετοι πολιτικοι ο θεος να τους κανει πολιτικους που αλλα λενε το πρωι αλλα το βραδυ ειναι εικονα κρατους αυτη ο ενας να μη μιλαει στον αλλο μεσα στη ιδια κυβερνηση .

  1. avatar Νίκος χασαπης

   Ο άσχετος μπορει να μάθει ο ανθελληνας που μισεί την ελλαδα εχει μόνο ένα σκοπό να την εξαφάνιση. Οταν το εμπεδωσετε αυτο ίσως να σταματήσετε να ψηφίζετε τους απλυτους.

 6. avatar Ellraiser

  Ξεχασε και τις μελλοντικες γεννησεις !!!!

 7. avatar Gulag

  Διακαιολογίες και επιχειρήματα παιδιού 15 χρονώ. Διαβάζω αυτά που είπε και δεν πίστευω στα μάτια μου!
  Τελικά όντως ο Κοτζιάς πρέπει να έχει για πολύ ηλίθιους αυτούς στους οποίους απευθύνεται.. Λέει ό,τι μαλ... του περνάει απ' το μυαλό και έχει την απαίτηση να την πιστέψουν!

 8. avatar Φοξ

  Α, δηλαδή το 90% που λέγατε μέχρι τώρα, και πανηγυρίζατε, δεν ήταν πραγματικά έγκυρο! Σε καλό δρόμο είσαι, αν και χαμηλόστροφος. Σε καμία εβδομάδα θα καταλάβεις τι σημαίνει κάτω από το όριο κι ότι ούτε το μισό κόμμα του Ζάεφ δεν πήγε. Και δεν ήταν γραμμένοι χιλιάδες.Χώρια η νοθεία.

 9. avatar Bonzo

  what a bunch of i d i o t s ..............................................................................................................................

 10. avatar Ηλίας Κ.

  Ωραίος ο "εξοχώτατος"! Αν βάλουμε καί τούς μεταναστεύσαντες καί τούς πεθαμένους(!) τότε τό ναί είναι πάνω από 50%! Κατ αρχήν σκέψου κράτος πού έχει 20 χρόνια νά αναθεωρήσει τούς εκλογικούς του καταλόγους καί θέλει νά μπεί καί στήν Ευρώπη! Οσο γιά τούς μετανάστες,αλήθεια γιατί αντιδρά τόσο σθεναρά ο εκλαμπρότατος πρωθυπουργός στήν ψήφο τών δικών μας ομογενών; Πάντως νομίζω ακούγοντας τόν Κοτζιά ότι οι υποψηφιότητες γιά Νομπέλ αυξήθηκαν! Πρέπει δικαίως νά τού δοθεί αυτό τών Μαθηματικών (πού δυστυχώς δέν υπάρχει, οπότε ας βολευτεί μέ τό χρυσό βατόμουρο)!

 11. avatar Εκτός θέματος

  αν πάρει κάποιος ένα αυτοκίνητο μάρκας π.χ. " Carblack" και του βάλει σήμα Mercedes ή Ferrari ή ό,τι του υπαγορεύσουν να βάλει ή νομίζει ο ίδιος ότι έχει, τι αποτέλεσμα θα έχει; Γελοίο! παραχάραξη, απομίμηση, αρλουμπα, το ίδιο μηδενικό που είχε ! Κάτι ανάλογο είναι και αυτή η "συμφωνία" που τρελλάθηκαν να περάσουν .Παραχαράζουν την ιστορική αλήθεια της Μακεδονίας, όπως υπάρχει τόσους αιώνες και δεν αλλάζει με γελοίες συμφωνίες που είναι και ανυπόστατες γιατί η ιστορία είναι ήδη γραμμένη .Ο,τι γράφεται τώρα είναι παραχάραξη σε μια κόλλα χαρτί και τα Σκοπια δεν θα αλλάξουν ότι σήμα και να βάλουν.Θα είναι πάντα ένα carblack που είναι ντροπή και προδοσία σε όσους στηρίζουν τέτοια συμφωνία.

 12. avatar κοντζία

  είσαι υπαλληλάκος που δεν σε εξέλεξαν οι Έλληνες αλλά σε επέλεξαν τα αφεντικά σου.
  Δεν έχεις δικαίωμα λόγου για κοινοβουλευτικά θέματα, και δεν δικαιούσαι να έχεις άποψη για κανόνες της δημοκρατίας.
  Θα έχεις την ευκαιρία να απολογηθείς στο ειδικό δικαστήριο.

 13. avatar SER 30

  ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΝΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΑΝΕ ΕΤΣΙ ΤΑ '' ΓΕΓΟΝΟΤΑ '' . ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΩΡΕ ΣΥ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ ΜΥΑΛΟ ? ΚΑΙ ΣΥ ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ 2 0 % ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΖΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΩ Ο , ΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ . ΤΟ 2 0 % ΔΙΚΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ 8 0 % ΣΕ '' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ '' . ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΤΟΔΩ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ .

 14. avatar ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ

  Αν κρινω απο αυτο το site πολλοι και αυτο εινα ανησυχητικο για το μελλον αυτης της χωρας .Πως ειναι δυνατον αντι να πουν τι εγινε ρε αφου κατα τα λεγομενα του Μητσοτακη τα δωσαμε ολα γιατι δεν αδραξαν την μεγαλη ευκαιρια .? Μηπως επειδη ειναι ψευτης (που ειναι)
  ο Μητσοτακης? Μηπως επειδη ειναι τοσο εθνικιστες που δεν δεχονται ουτε την παραμικρη υποχωρηση οπως και οι εδω
  εγχωριοι εθνικιστες αντιπατριωτες Νομιζουν καποιοι ανεγκεφαλοι οτι αν γινει εμφυλιος στα Σκοπια εδω θα εχουμε χαρας ευαγγελια ?.
  Τοσο μυαλο εχουν τα καθυστερημενα
  Αγαπω την πατριδα μου γι αυτο δεν.ειμαι εθνικιστης....

  1. avatar Χαχαχαχα

   έχεις δίκιο να ανησυχείς για το τι θα γίνει εδώ αν γίνει εμφύλιος στα Σκόπια. Και φυσικά ανησυχείς γιατί αν εδώ αρχίσουν οι κρεμάλες θα πάρει η μπάλα πολλούς από τους δικούς σου.
   Ναι, οι άλλοι καταστρέψανε την χώρα για δεκαετίες. Εσείς όμως, προλάβατε να ξεπουλήσετε τα πάντα σε 3 χρόνια. Δεν αφήσατε τίποτα.
   Οπότε για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες με τον ίδιο τρόπο.

  2. avatar Ευπατριδης

   Έλα τώρα, το κόμμα σου αγαπάς κι’ αυτό γιατί, από ότι φαίνεται, σε πληρώνει καλά...

   1. avatar Και

    Εσυ αγαπας μονο την παρτη σου αν εισαι οντως ευπατριδης
    Γενικα οι ΝΔ ημοκρατες μονο για την παρτη τους νοιαζονται ολα τα αλλα πατριδες και τετοια χε@@ τα εχουν

 15. avatar Καλημερα

  Ή υπουργός των Σκοπίων τα λέει αυτά ή φιλοσκοπιανός και ανθέλληνας υπουργός ,το ίδιο πραγμα είναι.

 16. avatar Sotiris

  Ρε Έλληνες και Ελληνάρες δεν ντρέπεστε να σας εκπροσωπεί διεθνώς αυτό το πράγμα ;

  1. avatar Ντρεπομαι

   Ντρεπομαι για αυτον που ψηφιζεις
   Ντρεπομαι για τον Μητσοτακη που διασυρει τη χωρα παγκοσμιως
   Ντρεπομαι για ολους τους εθνικιστες ανθελληνες σαν εσενα....

   1. avatar ενώ

    είσαι υπερήφανος που ο ...πρωθυπουργός του τσίρκου των γυφτοσκοπιανών ξεφτιλίζει την ΕΛΛΑΔΑ και την .....ηγεσία της, (μειοψηφίας) πρώτον κάνοντας ...δημοψήφισμα και δεύτερον παραβιάζοντας ακόμα και αυτή την εξευτελιστική για την ΕΛΛΑΔΑ ...συμφωνία ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΤΟΥ <> ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, πράγμα το οποίο δεν αμφισβητήται αφού το ΤΣΙΡΚΟ ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ έκανε χλιαρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟ που διόρθωσε...πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι,η πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρίς. Ασε λοιπόν το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ...η καραμέλλα έλοιωσε....Εκτός αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι κυβέρνηση είναι το...ΣΦΥΡΙΖΑΝΘΕΛ πολιτικοί ΑΡΧΙΨΕΥΤΕΣ/ΑΘΕΛΛΗΝΕΣ/ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ [..] ΤΗΣ ΝΤΠ όπως κι'εσύ....

   2. avatar Sotiris

    (α) αλήθεια ποιός σου είπε τι ψηφίζω ? .... έτσι ενημερωτικά πάντως, εγώ ακόμη δεν ξέρω.
    είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές, εάν με ρωτήσεις βεβαίως και θα σου πω.
    (β) Προσωπικά είμαι Πατριώτης, με λατρεία στην Ελλάδα ΜΑΣ.
    Δυστυχώς επειδή στην συμμορία, έχουν μαζευτεί αγράμματοι και πάνω απ' όλα αμόρφωτοι, εάν θέλεις γράψε μου τι εννοείς με την λέξη "Εθνικιστής" να σου απαντήσω εάν είμαι.
    (γ) όχι εάν από τα γραφόμενά μου έχεις καταλάβει ότι είμαι Ανθέλληνας, επίτρεψέ μου σε παρακαλώ να σου πω δεν πρέπει να έχεις Μόρφωση, πρέπει να είσαι Αμόρφωτος, και πρέπει να κάνεις ένα σοβαρό έλεγχο αυτογνωσίας ιδιαίτερα εάν είσαι μέχρι 30 ετών.
    (δ) Πραγματικά είναι Διεθνές Χαστούκι για εσένα προσωπικά, εάν τολμάς να αποδεχθείς ότι αυτό το υποκείμενο, που εκπροσωπεί Έλληνες στο εξωτερικό, σε κάνει Υπερήφανο.
    Πραγματικά φιλικά.

    1. avatar Ακου φιλε

     Πατριωτης εισαι Οταν αγαπας την χωρα σου
     Εθνικιστης Οταν μισεις τις αλλες χωρες και πιστευεις οτι ανηκεις σε ανωτερο εθνος
     Εθνικιστης ειναι ο σωβινιστης
     Δεν ανηκω στους αριστους και δεν ξερω τι εννοεις μορφωμενος γιατι τα πτυχια δεν σε κανουν μορφωμενο
     Εσυ φιλε μου δεν ξερω αν εισαι πτυχιουχος και αριστος μορφωμενο δεν θα σε ελεγα απο τον τροπο που σκεφτεσαι Ανοιξε κανενα βιβλιο να διαβασεις μηπως και ανοιξει το μυαλο σου .
     Για να μπορεις να κρινεις σωστα για το ποιος ειναι μορφωμενος πρεπει να εισαι και εσυ Και ο Κοτζιας ειναι ενας πολυ μορφωμενος ανθρωπος

     1. avatar Sotiris

      Πρόσεξε λοιπόν φίλε, κλείνοντας την συνομιλία μας.
      Ναι είμαι Πατριώτης Έλληνας. Επ' ουδενί Εθνικιστής.
      Δεν κρίνω ποτέ κανέναν σαν άτομο, παρά μόνο από τις πράξεις του και τα λεγόμενά του.
      Πλην των πολιτικών που ακόμη και οι ιδιωτικές τους ενέργειες, επηρεάζουν άμεσα την ζωή την δική μας και των παιδιών μας.
      Ο Κοτζιάς είναι Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, Προδότης, Ψεύτης, διαστρεβλωτής της πραγματικότητας για να περάσει την γραμμή που είναι "ταμένος", εγγράμματος οπωσδήποτε, αλλά 100% αμόρφωτος. Ψάξε όπου θες είναι πολύ εύκολο να βρεις την διαφορά.
      Σκέψου τα αυτά και μην φοράς τις παρωπίδες που προσπαθούν οι διάφοροι να σου φορέσουν, και πληρώνουν πάρα πολλά με δικά μας λεφτά, για να βρούν τον κατάλληλο τρόπο να σου τις φορέσουν.
      Για το κοτζιά, είναι ντροπή της Ελλάδας και των Ελλήνων να τους εκπροσωπεί ένα τέτοιο υποκείμενο, που είναι το μόνο παγκοσμίως, που εκφράζει για συγκεκριμένα γεγονότα, αντίθετη άποψη, ... ακόμη πιό ψεύτικη και από την των Σκοπιανών.
      Και θεωρώ κι εσένα αμόρφωτο, αφού μπορεί και σε επηρεάζει και να γράφεις ό,τι γράφεις.
      Ξέρεις τι είναι δύο λαοί να μην θέλουν αυτά που "θέλουν" οι Κυβερνήσεις τους ..... κι αυτές εκεί τον χαβά τους με αηδίες και ξεράσματα λόγων ?

     2. avatar Ευπατριδης

      Και Συριζαίος ,Όταν αγαπάς τις άλλες χώρες περισσότερο από την δική σου...

     3. avatar Επειδη την αγαπουσαν Ψωροκωσταινα

      Την καταντησαν την χωρα οι δεξιοι πατριωτες
      Την χρεοκοπησαν επειδη την αγαπουσαν πολυ
      Την βαλανε στο ΔΝΤ επειδη ηταν ικανοι και αριστοι και ηταν και πατριωτες με offshore
      Να μας λειπει η αγαπη τους

    2. avatar Ερινύα

     Μη χάνεις την ώρα σου μαζί τους. Ντρέπονται επειδή είναι ζα της κουμουνδούρου, τα υποζύγια του τσίπρα και της δούρου.

 17. avatar Λυδιακι

  Πάντως το χει ο άνθρωπος τέρμα δεν εξηγήτε αλλιώς δλδ μας φαίνονται λίγοι γιατί ένας μεγάλος αριθμός από όσους είναι να ψηφίσουν είτε έχουν φύγει είτε έχουν πεθάνει απορώ γιατί έγινε το δημοψήφισμα ας έλεγαν κατευθείαν ναι θα γλίτωνα και το πήγενε ελα

 18. avatar Η αποχη

  Η αποχη δεν προσμετραται ως ψηφος σε εκλογες
  ή δημοψηφισματα σε καμμια χωρα του κοσμου.Πεθαμενοι,μεταναστες και μη μετεχοντες αυτοβουλως στην εκλογικη διαδικασια,δεν προσμετρωνται στην κατανομη των ποσοστων.Η επιλογη της αποχης ητο τεραστιο τακτικο και πολιτικο λαθος της αντιπολιτευσης στην ΠΓΔΜ Επι των εγκυρων το ΝΑΙ ελαβε 91%.Μεγαλη η νικη της κυβερνησης της ΠΓΔΜ.Αποφασιζουν οι ανθρωποι που συμμετεχουν και οχι τα ...φαντασματα.Τελεία και τελος.

  1. avatar ανοησιας συνεχεια

   οτι ποι αυταρχικο και αντιδημοκρατικο εχω ακουσει....ετσι εκανε και ο σταλιν.....ο μαδουρο...αν ψηφιζαν 100 ατομα μονο η επιτυχια θα ηταν 100%?????αερολογιες για σανοφαγους......

   1. avatar @ανοησιας συνεχεια

    Δεν μας λες ρε εξυπνακια ,ποιο κομμα στην ελληνικη βουλη εκπροσωπει το 40% της αποχης που καταγραφηκε στις τελευταιες εκλογες στη χωρα μας;Ετσι για να ξεκαθαρισουμε ποιος γραφει ανοησιες συνεχεια.

 19. avatar dk.

  Όλοι είδαμε άδεια, κενά τα εκλογικά τμήματα, σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, μάλλον όλον τον χωρών.

 20. avatar Κάποιος Κατιτής

  Αυτό το χαρούμενο κοκκινωπό ζουμπουρλούδικο στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, ο Κοτζιάς, επί πόσο ακόμα καιρό θα αποδεικνύει πόσο ανθέλληνας είναι?.... Λες και το κάνει για να αβαντάρει τους ναζιστές της ΧΑ και την ακροδεξιά προεκλογικά.... Λες, Συριζα και ΧΑ να είναι αδερφάκια ? Λες ?.... Και μάλιστα με μαμά τον Σαμαρά της ΝΔ?

  1. avatar Τοσο σου κοβει

   Τοσα λες. Οτι προσπαθουν να λυσουν ενα προβλημα δεκαετιων με πολιτικο κοστοςδεν σου λεει τιποτα?
   Το οτι στο δημοψηφισμα δεν ψηφισαν οι Σλαβοι ουτε αυτο σου λεει?
   Το οτι οι ακραιοι εθνικιστες ειπαν οχι ουτε αυτο?
   Το οτι στα Βαλκανια αμφισβητουνται τα συνορα χωρων και ολα ειναι ρευστα και μπορει να παρουν φωτια απο ωρα σε ωρα ουτε αυτο σου λεει κατι?
   Και οτι αν παρει φωτια το σπιτι του γειτονα θα καει και το δικο σου αυτο το ξερεις?
   ΤΟΤΕ Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι ανθελληνα!

   1. avatar Ευπατριδης

    Τις προάλλες έπιασε φωτιά το σπίτι του γείτονα μου,αλλά το δικό μου δεν έπιασε γιατί είχα λάβει τα μέτρα μου...

   2. avatar ξεπουλημα ειναι

    καταλαβε το........και μαλιστα με υπογραφη τσιπραλεξη ......κατοπιν εντολης γερμανωνκαι αμερικανων.....γερμανοτσολιαδες...οτι πουν τα αφεντικα σας.......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει