Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών της Βουλής της Ν. Κορέας είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι ιστορικοί δεσμοί των δυο κρατών.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στην περαιτέρω προώθηση της αναπτυξιακής και οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος και Ν. Κορέας.

Αποφασίσθηκε η συνεργασία των δυο χωρών, εκτός από την εκατέρωθεν ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, να επεκταθεί και σε τριμερή σχήματα, δηλαδή ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Ν. Κορέα και σε τρίτα κράτη. Για τον λόγο αυτό οι δύο πλευρές θα ορίσουν σημεία επαφής (contact points) μέσω των δύο υπουργείων αλλά και των Ελληνικών και Ν. Κορεατικών διπλωματικών Αρχών σε Σεούλ και Αθήνα αντίστοιχα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και θέματα τα οποία αφορούν στην προσέλκυση N. Κορεατικών επενδύσεων, αλλά και στην προετοιμασία της δεύτερης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα το επόμενο έτος.