Τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Παναγιώτης Καράμπελας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 230 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί από τους οποίους 26 ήταν από την Κύπρο, 1 από την Αρμενία, 1 από την Αλβανία, 1 από τη Δημοκρατία του Κονγκό, 1 από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, 1 από το Καμερούν, 2 από το Μαυροβούνιο, 1 από το Μπουρούντι, 1 από τη Ρουάντα, 2 από τη Σενεγάλη, 1 από τη Σερβία και 1 από τη Συρία.

Στη δήλωση του, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι «στην κοινή προσπάθεια να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, να αποφύγει τα χειρότερα, να σταθεροποιηθεί και σιγά-σιγά να αρχίσει να ανακάμπτει θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «οφείλουμε ως Πολιτεία να σταθούμε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να καταλάβουμε τα δικά τους προβλήματα, να προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε τη καθημερινότητά τους λιγότερο δύσκολη, να στηρίζουμε την αξιοπρέπεια όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.