Στο σημερινό σημείωμα της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας γίνεται εκτενής αναφορά στη κατάσταση της χώρας. Για την κυβερνητική πολιτική αναφέρει πως «δεν περπατάει» λέγοντας «εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας, όπου όλοι οι δείκτες της οικονομίας καταρρέουν και η πολιτική του μνημονίου δεν “περπατάει”, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση συντονισμού».

Το σημείωμα της γραμματείας συνεχίζει για την κυβερνητική πολιτική λέγοντας: «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι: α. η διακυβέρνηση της χώρας έχει περιοριστεί σε απλή διεκπεραίωση των επιλογών του μνημονίου –αν και για αρκετές από αυτές παρατηρείται αδυναμία υλοποίησής τους, και ότι β. δεν υπάρχει καμία στρατηγική διεξόδου από την κρίση και κανένα αναπτυξιακό σχέδιο. Η κατάσταση οδηγήθηκε σε τέτοιο οριακό σημείο και τόσο σύντομα από το εξ ολοκλήρου απροετοίμαστο για την εξουσία κόμμα του ΠΑΣΟΚ».

Χαρακτηρίζει την εικόνα της κυβέρνησης «τραγελαφική» ενώ αναφέρει ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι τώρα υποχρεωμένος να επανεξετάσει την ιεράρχηση των ενεργειών του».

Το δια ταύτα που δεν μας λέει ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ είναι αν ο πρόεδρος της ζητάει εκλογές…