Σε δεσμευτικό πλαίσιο που αφορά την μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, την μη επιβολή νέων φόρων έχουν καταλήξει οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο δεσμευτικό αυτό πλαίσιο το οποίο θα καταθέσει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις περιλαμβάνεται και η απόφαση για μη απολύσεις στο δημόσιο. Σε εκκρεμότητα είναι τα ειδικά εργασιακά θέματα όπως η μετενέργεια κτλ. τα οποία συζητούνται σήμερα στην συνάντηση των κ. Λαζαρίδη, Σκανδαλίδη και Χατζησωκράτη.

Πάντως κρας τεστ θεωρείται η αυριανή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα καθώς σ αυτή θα κριθεί κατά πόσο οι δανειστές είναι διατεθειμένοι «να ακούσουν» τις προτάσεις και τις ενστάσεις της ελληνικής πλευράς.

Κορυφαίο θέμα φυσικά η μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα. Ήδη οι κ.κ. Βρούτσης και Νικολόπουλος έχουν προχωρήσει στην σύνταξη ενός ολοκληρωμένου χρονοδιαγράμματος κινήσεων οι οποίες μπορούν όπως τονίζεται να αντικαταστήσουν κινήσεις όπως μειώσεις και απολύσεις.