Στα πλαίσια ενημέρωσης τύπου που παρείχε σήμερα στην Ουάσιγκτον και απαντώντας στο πότε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα κ. Πόουλ Τόμσεν θα επιστρέψει στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως η τρόικα θα έλθει στην Αθηνά στις αρχές της επόμενης εβδομάδος για να συλλέξει στοιχεία και να αξιολογήσει τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις.

«Στόχος της αποστολής αυτής θα είναι η συλλογή στοιχείων», ξεκαθάρισε ο κ. Ράις τονίζοντας πως της πρώτης αποστολής θα ακολουθήσει δεύτερη διαπραγματευτική αποστολή η οποία θα εξετάσει με την ελληνική κυβέρνηση τις δυνατότητες προσαρμογής του προγράμματος.

Το στέλεχος του ΔΝΤ δεν προσδιόρισε χρονικά το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα στα πλαίσια της διαπραγματευτικής αποστολής, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδος τα οποία λήγουν στα τέλη Ιουλίου είπε πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα αποτελέσουν μέρος της αξιολόγησης που θα κάνει η τρόικα.

Αν και ρωτήθηκε για το εάν θα υπάρξει εντός του Ιουλίου σύγκληση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την έγκριση της επόμενης δόσης παρέπεμψε στα ευρήματα της αποστολής της τρόικας. «Το τι θα γίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα θα αποφασιστεί μετά την εξέταση των δεδομένων. Οι στόχοι του προγράμματος όπως έχουν συμφωνηθεί αποτελούν την βάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.