Η νέα τροπολογία που αλλάζει τις μισθώσεις και κατέβηκαν σε απεργία τα ταξί

Καταργείται η υποχρέωση της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών


ΕΛΛΑΔΑ
14:27
14/06/2018
Η νέα τροπολογία που αλλάζει τις μισθώσεις και κατέβηκαν σε απεργία τα ταξί
5
loading

Νέα τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για τις μισθώσεις. Σημειώνεται ότι για δεύτερη μέρα απεργούν τα ταξί.

Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό».

Με την τροπολογία, συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 219Α του ν.4512/2018 σχετικά με την εκμίσθωση Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) Αυτοκινήτων και συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

Περιορίζεται στη μισή ώρα αντί για τρεις ώρες, που ισχύει η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκράτησης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, που επιτρέπεται να συνάπτουν τα τουριστικά γραφεία, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.λπ., ειδικά για τα νησιά της χώρας.

«Ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην των νησιών Κρήτης και Εύβοιας, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως ορίζεται σε μισή ώρα για την περίοδο από το μήνα Μάιο έως και το μήνα Αύγουστο. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών δύναται να καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, αφού ληφθούν υπόψη στοιχεία, όπως ιδίως η ανάλυση του πληθυσμού, η κάλυψη της χωρητικότητας και των βιοτικών αναγκών των επισκεπτών στην περίοδο από το μήνα Μάιο έως το μήνα Αύγουστο και η διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα σε παρεμφερείς επαγγελματικούς κλάδους» σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση, για τα νησιά, (πλην της Κρήτης και της Εύβοιας), τα οποία κατά την τουριστική περίοδο (μήνες από Μάιο έως και Αύγουστο) υποδέχονται το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως ορίζεται σε μισή ώρα.

Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και των μικρών σχετικά αποστάσεων, της έλλειψης μέσων μαζικής μεταφοράς και της άφιξης και παραμονής των τουριστών χωρίς δικό τους μεταφορικό μέσο, οι ανάγκες των συγκεκριμένων νησιών για εσωτερικές μετακινήσεις θα ικανοποιούνται καλύτερα με τον συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς παράλληλα να δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των λοιπών μέσων μεταφοράς και μετακίνησης, ήτοι τη δημοτική συγκοινωνία, τον κλάδο των ταξί, τον κλάδο των τουριστικών μεταφορικών μέσων (mini vans) κ.ο.κ.

Συγχρόνως, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ώστε στις περιπτώσεις των παραπάνω νησιών να μπορεί να ρυθμίσει το ειδικότερο πλαίσιο λειτουργίας των ΕΙΧ με οδηγό μέσω προκράτησης, με βάση μελέτη από την οποία προκύπτει ειδική τεκμηρίωση, που καταδεικνύει αφενός την ωφέλεια για τον τουριστικό κλάδο και τους καταναλωτές ή και τους μόνιμους κατοίκους και αφετέρου τη μη δημιουργία αρνητικών επιδράσεων στη λειτουργία όμορων επαγγελματικών κλάδων, όπως π.χ. του κλάδου Επιβατηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Alex.

  Που να χαθειτε [...]. Υπαρχουν και επαγγελματειες που τριβεις τα ματακια σου αλλα το 70%ειναι [...] και με ενα στομα βοθρος εχω προσωπικη εμπειρια και εχω τον αριθμο του αν τον πετυχω θα μας γραψουν τα καναλια θα του διαλυσω τα υπατα που βριζει εγκυο γυναικα ο κιτρινιαρης αλλα που να περιμενει η κοτα μολις με ακουσε οπου φυγει φυγει η λερα..[...] που στςκεστε οπου βρειτε και ουτε που κουνιεται το δαχτυλακι σας αν εμποδιζεται κουμαντο σε ολα τα υπολοιπα οχηματα και οχι το δικο σας που εμποδιζει...

 2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  Καλα να παθουν οι ταριφες. τοσα χρονια οι [...]κανανε οτι θελανε. να σφιξουν τα λουρια μπας και γινουν ποτε ανθρωποι.

 3. avatar titanic

  Εχουν τις ευθύνες τους, ο ανταγωνισμός έχει να κάνει και με την ποιότητα και εκείνοι προτίμησαν να κερδίσουν την παράταση κυκλοφορίας των οχημάτων τους αντί να εγκσυχρονιστούν να γίνουν (κατά μέσο όρο) καλύτεροι σωστότεροι, καθαρότεροι και τιμιότεροι και να παρέχουν ασφαλέστερες και μοντέρνες υπηρεσίες.
  Αντ΄αυτού βρίσκουν νέες μεθόδους όπως pad αντί για ταξίμετρο (που μένει κλειστό), που χρεώνει κανονικά την διαδρομή, ή κλειστό ταξίμετρο και χρέωση στο περίπου, και άντε να παραπονεθείς. Οπότε κάποια στιγμή, κάποιος θα βρεθεί με κάποιον τρόπο να προσφέρει αυτό που λείπει.. Η ζήτηση παράγει την προσφορά.

 4. avatar Φιδίσιο κορμί

  Κοροϊδευόμαστε.....Ας καταργήσουν τα ταξί να παίρνει ο καθένας από ένα αυτοκίνητο να κάνει ότι του κατέβει...Πριν βιαστείτε...δεν είμαι ταξιτζής....Αλλά εδώ γίνεται σεξ στα 4

  1. avatar POL POT

   Ουδείς είπε να καταργηθούν τα ταξί...καί ουδείς είπε πως ο καθένας μπορεί να πάρει το αυτοκινητό του να βγεί χύμα στον δρόμο...Οι προδιαγραφές/απαιτήσεις γιά τα ενοικιαζόμενα με οδηγό Ε.Ι.Χ είναι κατά πολύ αυστηρότερες από αυτές για τα ταξί...τόσο για τον οδηγό όσο καί για το όχημα...Δεν μίλησε ουδείς γιά καθαρά αμερικάνικο μοντέλο. Αυτό που τελικά θα γίνει είναι ποσόστωση...π.χ 15000 συμβατικά ταξί στην Αττική καί 2000 Ε.Ι.Χ ενοικιαζόμενα με οδηγό που θα ανήκουν σε ελληνικές εταιρίες..χωρίς χρονικούς περιορισμούς μίσθωσης...με αδειοδότημένους ξενόγλωσσους οδηγούς μεεπαγγελματική άδεια οδήγησης πλέον καί πιστοποιημένους.....Αυτό ακριβώς θέλουν όλοι ημέτερο κι αλλοδαπό κοινό πλήν φυσικά των ταξιτζήδων....Καί είναι θέμα χρόνου να γίνει...Ολα τα υπόλοιπα καθαρά για ψηφοθηρικούς αλλαλαγμούς.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει