«Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ικανός να αποσταθεροποιήσει τη χώρα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδράσουν οι ΑΝΕΛ στην πρόταση μομφής που ετοιμάζεται να καταθέσει η ΝΔ, «και η οποία (πρόταση) ουσιαστικά θα στοχεύει τους ΑΝΕΛ», όπως ανέφερε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε με συγκεκριμένη στόχευση, η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από τα μνημόνια, βρίσκεται σε πορεία ανακήρυξης της ΑΟΖ που σημαίνει κατοχύρωση του μέλλοντος και της οικονομικής ευημερίας των συμπατριωτών μας, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να ξηλώσουμε ένα κράτος διαφθοράς και να αποδώσουμε τις ευθύνες σε εκείνους που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και την ταπείνωση, αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ανασταλούν όλα αυτά, ας βγει να το πει δημόσια» υπογράμμισε.

«Δεν θα το επιτρέψουμε… Το κάθε πράγμα στον καιρό του» εξήγησε ο ίδιος για το πως θα τοποθετηθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εάν έλθει στην Βουλή η συμφωνία με την γειτονική χώρα.

«Δεν αποδεχόμαστε την χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Αυτό είναι θεμελιώδες ζήτημα για εμάς, έτσι ώστε να μας απαγορεύει εφόσον και αν και όποτε έλθει στη Βουλή να ψηφίσουμε υπέρ αυτής της συμφωνίας» είπε ο κ. Τοσουνίδης.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε, καθώς στελέχη της ΝΔ την εγκαλούν ότι «τα έδωσε όλα» απάντησε: «Δυστυχώς ήμασταν σε μια αδύναμη θέση γιατί δεν είχαμε να δώσουμε, αγωνιζόμασταν να πάρουμε πίσω αυτά που παρέδωσαν πριν από εμάς οι προηγούμενες κυβερνήσεις», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια μεγάλη ιστορική διαδρομή που αποδεινύει σήμερα και την υποκρισία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Ως προς το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα αν θα αποχωρήσουν ή αν αν θα αφήσουν τους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση, εάν η συμφωνία έλθει προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Τοσουνίδης είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αποχωρούν, θα παραμείνουμε στη Βουλή, είναι ξεκάθαρο και από την τοποθέτηση του κ. Καμμένου ότι θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Δεν υπάρχει ζήτημα “συνείδησης”, η συνείδηση είναι μία, ότι δεν ψηφίζουμε. Όποιος απόσχει από αυτήν δεν θα ανήκει στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης, ενώ κληθείς να σχολιάσει την άποψη του Θανάση Παπαχριστόπουλου που εμφανίστηκε να κρατά θετική στάση έναντι της συμφωνίας, είπε «ο κ. Παπαχριστόπουλος διατύπωσε μία προσωπική άποψη, την οποία όμως με πάρα πολύ σύνεση είπε ότι θα συζητήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».