Ζαχαριάδης: Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο

«Δεν μπορεί να ανακοπεί και να ανατραπεί η δυναμική της καθαρής εξόδου»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:59
17/05/2018
Ζαχαριάδης: Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο
11
loading

«Με καθαρή έξοδο» και «σωστή υλοποίηση των όποιων προαπαιτούμενων δράσεων υπολείπονται μέχρι τότε», θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα, τον προσεχή Αύγουστο, σύμφωνα με όσα τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Σε ερώτηση για το εάν θα κλείσουν απρόσκοπτα τα προαπαιτούμενα και εάν αποχώρηση του ΔΝΤ θα σήμαινε πρόβλημα για την ελληνική πλευρά, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι «δεν μπορεί να ανακοπεί και να ανατραπεί η δυναμική της καθαρής εξόδου».

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Ας πάρουν κι αυτοί γρήγορα τις αποφάσεις τους. Εμείς σε επίπεδο προαπαιτούμενων μέτρων και δράσεων θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Βεβαίως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η θέση μας επί της αρχής της δικής μας αλλά κι ενός ρεύματος πολύ ισχυρού μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια [...] είναι ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να εμπλέκεται στα ζητήματα της Ευρώπης και η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει τους δικούς της μηχανισμούς άμυνας, τεχνογνωσίας, πρόληψης κινδύνων κ.λπ.».

Για το θέμα της παραίτησης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, ανέφερε: «Η πάγια θέση μας είναι ότι η εκτελεστική εξουσία πρέπει να είναι διαφορετική με τη δικαστική και με τη νομοθετική και δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια σ' αυτό το επίπεδο. Οι δικαστές, με βάση την επιστημοσύνη τους και τους όρκους που έχουν δώσει, πρέπει να υπηρετούν θεσμικά, από τη θέση τους, το κοινωνικό συμφέρον με τον τρόπο που αυτοί νομίζουν. Αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιδίωξη -εγώ δεν θέλω να κάνω εκτίμηση- εδώ είμαστε να δούμε πώς θα κινηθούν τα διάφορα πρόσωπα, τώρα, που έχει τελειώσει αυτή η θεσμική τους ιδιότητα- και βεβαίως είναι ελεύθεροι να το κάνουν».

Επιπλέον, σημείωσε πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ίδιος έχουν επισημάνει πολλές φορές το ότι «χρειάζεται να έχουμε θεσμική εμβάθυνση και θεσμική ολοκλήρωση και να μην μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου» και πως «έχουμε δείξει ότι ανεξάρτητα αν είχαμε αντιθέσεις, ενστάσεις ή διαφωνίες με διάφορες δικαστικές αποφάσεις, πάντοτε τις σεβόμαστε και πάντα νομοθετούμε με γνώμονα να μην θίγεται αυτό το πλαίσιο, το οποίο κάποιες φορές έχει τεθεί από τη δικαιοσύνη». Για να τονίσει ότι «άλλοι είναι οι χώροι που στο παρελθόν έκαναν ευθείες παρεμβάσεις».

Αναφορικά με το φαινόμενο των διαρροών σε αποφάσεις του ΣτΕ, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σακελλαρίου, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτές οι παθογένειες είναι «με διάλογο, με θεσμική θωράκιση και με σεβασμό στους θεσμούς για να σταματήσει αυτό το παιχνίδι από αυτούς που το έπαιζαν και εξακολουθούν να το παίζουν», επισημαίνοντας πως δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε τώρα αλλά υπάρχει αρκετά χρόνια.

«Θα προχωρήσουμε με βάση τη διαπραγματευτική γραμμή Καραμανλή - Μπακογιάννη»

Για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Σκοπιανό, με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ζόραν Ζάεφ, επισήμανε πως τα τελευταία μέτρα αυτής της διαπραγμάτευσης είναι καθοριστικά καθώς «ή μπορείς και κάνεις τα τελευταία βήματα και φτάνει στο τέλος της η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές κι έχουμε μια συμφωνία επ' αμοιβαία οφέλη ή δεν γίνεται αυτό κι έχουμε επιστροφή σ' ένα καθεστώς μη λύσης που το έχουμε για πολλά χρόνια».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις να καλυφθεί η απόσταση και από την άλλη πλευρά, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση», καθώς και ότι «υπάρχει μία ωριμότητα και από τις δύο πλευρές».

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με βάση τη διαπραγματευτική γραμμή, που η χώρα έχει παράξει εδώ και χρόνια, ήδη από την κυβέρνηση Καραμανλή - Μπακογιάννη, και χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι από την πλευρά μας έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε και τώρα οι άλλοι είναι που πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «όλοι οι εχέφρονες δημοκρατικοί πολίτες σε όλο τον κόσμο βλέπουμε με φρίκη όσα συμβαίνουν στην τόσο ταλαιπωρημένη αυτή περιοχή» και πρόσθεσε πως «ο πρόεδρος Τραμπ από τότε που ανέλαβε έχει προκαλέσει μια σειρά από εντάσεις και αναταραχές με τον άτσαλο τρόπο με τον οποίο τοποθετείται στα διεθνή ζητήματα" και πρόσθεσε πως "η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να είναι ένας τόπος ειρήνης, συνάντησης των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών και διεθνούς ακτινοβολίας αυτής της ειρηνικής συνύπαρξης».

Καταληκτικά, ο κ. Ζαχαριάδης είπε επί του θέματος ότι θα πρέπει να υπάρξει «λύση του Παλαιστινιακού, σε ένα πλαίσιο με βάση τη συμφωνία του ΟΗΕ, του "67". Κάθε μεταβολή από αυτό το status quo τροφοδοτεί μια ένταση και μια μεγάλη βία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar μετά…

  την ....ηρωική έξοδο το ήδη ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ έχει ξαναβαφτιστεί ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ η ΕΠΙΤΡΟΠΙΑ, οι επαγγελματίες /άρρωστοι ψεύτες όπως αυτοί έχουν πάρει ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 2. avatar αυτός

  είναι αδιόρθωτος. Ενα συγνώμη για τους νεκρούς από μαγκάλια την τελευταία τριετία δεν ζήτησε και τώρα μιλά για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενοι.
  Για τα δικά τους μνημόνια που μας δεσμεύουν μέχρι το 2060 δεν μιλά. Τι καταπίνει αυτός ο τύπος είναι απίστευτο.

 3. avatar Α.Αννα

  Αδικαιολογητες συντάξεις με 35, 45 χρονών, συντάξεις ανυπαντρων θυγατερων, συντάξεις μητέρων με ανήλικα παιδιά κλπ, κλπ, είναι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν σ αυτή τη χώρα! !!Αλλά όπου μπήκε το ΔΝΤ, δεν ξαναεφυγε χωρίς να εξαντλήσει τα πάντα! !!Αυτό, πάρτε το χαμπάρι! !!!

 4. avatar ψηφοΘηρία

  όλο ζάΧαρη και χάρη ♥ [...]

 5. avatar Πετρελεος

  Μόνο μια έξοδο βλέπω και αυτή τύπου Μεσολογγίου

 6. avatar Μπρρρρρ !

  Πόσο φασίστας !!!!!

 7. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΙΚΡΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙΣ
  ΟΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΙΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ?????????????????
  ΝΕΟΓΝΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΑ..............

 8. avatar ΚΠΚ

  ΜΥΑΛΟΠΩΛΗ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?????????????????
  ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΑΝΗΣΕΙ
  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΗΠΑ. η ΑΛΛΕΣ
  ΔΥΝΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ.........................................
  ΕΞΗΓΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ FUNDS ΘΑ ΕΠΕΝΔΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙ
  ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συριζααννελ????????????????
  ΕΙΣΤΕ ΑΥΘΑΔΕΙΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..........
  ΕΙΣΤΕ ΑΥΘΑΔΕΙΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΙ............

 9. avatar ΓΚΟΥΛΙΤ

  ΑΥΤΟΣ Ο ΕΜΜΕΤΙΚΟΣ ΚΙΟΦΤΕΣ,ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΒΛΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ,ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ....

 10. avatar Social Distortion

  Δηλαδή δεν εχει αλλα μετρα?
  Θα παρετε πισω αυτα που μας φορτωσατε με την περηφανη διαπραγμάτευση?
  Τι? Οχι?
  Α, καταλαβα...
  Κατι σαν το σκίσιμο των μνημονίων!

 11. avatar newcomer

  Επιβεβαιώνει, με τα περί καθαρής εξόδου, πόσο βόδια θεωρεί αυτούς που ακολουθούν ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει