Καυτή αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι μάρτυρες για τα τρία σκάνδαλα (Βατοπέδι, ομόλογα και Siemens) θα καταθέσουν στις αρμόδιες εξεταστικές επιτροπές.

Όσον αφορά τις υποθέσεις της Siemens και των ομολόγων, συνεχίζονται με γρηγορότερους ρυθμούς οι ακροάσεις μαρτύρων, ενώ την Τρίτη επιστρέφει από τις θερινές διακοπές και η προανακριτική για το Βατοπέδι.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις της προανακριτικής πριν τις διακοπές, τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν ανεβάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα τον τόνο της αντιπαράθεσης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κατάθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.

Στο μέτωπο της Siemens, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες χθες μετά την παραδοχή, επί της ουσίας, του μάρτυρα Παντελεήμονα Καρακώστα ότι συμμετείχε σε διακίνηση μαύρου χρήματος και κατόπιν την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ευθύνη για τις συμβάσεις του ΟΣΕ με τη Siemens και «έδειξε» Χρήστο Βερελή.

Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν νωρίς το πρωί της Τρίτης με πολιτικά πρόσωπα, όπως όλα δείχνουν, και πιθανότατα τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί και η επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής για τα ομόλογα. Την πόρτα της επιτροπής θα διασχίσουν και πάλι, όπως όλα δείχνουν, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν τελικώς αποφασιστεί, μια ενδεχόμενη κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Σανιδά-Ζορμπά, οι οποίοι έχουν δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις στην επιτροπή.