Την «έντονη δυσαρέσκειά του» εκφράζει το υπουργείο Παιδείας, με το αίτημα των εκπαιδευτικών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της σημερινής τους κινητοποίησης.

«Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη των ηγεσιών των δύο ομοσπονδιών που αρνήθηκαν να προσέλθουν ώστε να θέσουν τα αιτήματά τους», υπογραμμίζει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση και τονίζει ότι με εντολή του κ. Τσίπρα, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε σήμερα να είναι παρών στη συνάντηση, ορίστηκαν να συναντηθούν στη Βουλή με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

«Το υπουργείο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εκ μέρους των ομοσπονδιών δεν πρυτάνευσε η υπεύθυνη στάση αλλά μια παρωχημένη συνδικαλιστική νοοτροπία που μόνο σε λύσεις δεν οδηγεί», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η απάντηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών

Ξεκάθαρη ήταν η θέση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) σχετικά με την άρνηση να παραστούν στη συνάντηση με τους κ.κ. Γαβρόγλου και Βερναρδάκη, δια στόματος του προέδρου της, Θανάση Κικινή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κικινής επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους είχε ζητηθεί εξ αρχής η συνάντηση με τον πρωθυπουργό: «Μετά από την τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γαβρόγλου, εκτιμήσαμε ότι το βασικό μας αίτημα, των μαζικών, μόνιμων διορισμών υπερβαίνει την αρμοδιότητά του και είναι θέμα κεντρικής πολιτικής βούλησης, δεδομένων των περιορισμών που υπάρχουν από τους θεσμούς», είπε.

Θεωρώντας ότι δεν υπήρχε λόγος για μία ακόμη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, η ΔΟΕ επέλεξε να μην παραστεί, γιατί ζήτησαν «συγκεκριμένη συνάντηση, με συγκεκριμένο πρόσωπο».

«Η επιλογή και η ευθύνη για την μη πραγματοποίηση της συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς και για την απουσία απαντήσεων σχετικά με τους διορισμούς είναι του κ. Τσίπρα» απάντησε στα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ο πρόεδρος Νίκος Παπαχρήστος, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αφ’ής εξ’ αρχής η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών συνδιοργανώθηκε από τις δύο ομοσπονδίες αλλά η μία είχε αποφασίσει να μην παραστεί στη συνάντηση, θα ήταν μία προβληματική συνάντηση, καθώς δεν θα αντιπροσωπεύονταν και τα δύο μέρη των διοργανωτών.

Όσον αφορά το ζήτημα της ευθύνης, που έθεσε το υπουργείο, ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε ότι «το υπουργείο επιχειρεί να προβάλλει ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα» και επιφυλάχθηκε στις επόμενες ημέρες να υπάρξει επίσημη απάντηση από πλευράς ΟΛΜΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.