Επίθεση στη ΝΔ για τη χθεσινή «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στελεχών της στο ΑΣΕΠ και για τις αντιδράσεις της σε τροπολογία σχετικά με συμβασιούχους του Δημοσίου, εξαπολύει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Με αφορμή την επίσκεψη των βουλευτών της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά και Γιάννη Κεφαλογιάννη, στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τις ανεξάρτητες Αρχές και να παρέμβει στο έργο τους, ενώ αποδίδει τις αντιδράσεις της για την τροπολογία σε: «Εμείς νομοθετούμε για την πρόσβαση όλων στο Δημόσιο και όχι μόνο της κομματικής τους επετηρίδας».

Η πλήρης δήλωση της υπουργού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι η εξής: «H Νέα Δημοκρατία, μετά την προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση Novartis, επιχειρεί τώρα να τρομοκρατήσει και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, κλιμάκιο της ΝΔ πραγματοποίησε χθες αιφνιδιαστική επίσκεψη στην έδρα του ΑΣΕΠ, ενέργεια που συνιστά ευθεία και ωμή παρέμβαση στο έργο της Αρχής, αλλά και επιχείρηση απομείωσης του κύρους της.

Στην ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ούτε “διαμηνύεται”, αλλά και ούτε “υπενθυμίζεται” στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές ο ρόλος τους.

Η ΝΔ δημιουργεί θόρυβο και διασπείρει ψεύδη σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, δηλαδή και στους ήδη συμβασιούχους, να μπορούν ισότιμα και ανοιχτά να είναι υποψήφιοι σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου, πάντα μέσω ΑΣΕΠ και εντός του πλαισίου των συνταγματικών προβλέψεων.

Αλλά, αυτό είναι προφανές ότι ενοχλεί την ΝΔ.

Την ενοχλεί ότι εμείς νομοθετούμε για την πρόσβαση όλων στο Δημόσιο και όχι μόνο της κομματικής τους επετηρίδας».

Σημειώνεται ότι την ανησυχία τους αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων στον τομέα της καθαριότητας στους Δήμους εξέφρασαν ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά την επίσκεψή τους την Τετάρτη στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως το κόμμα του έχει «από καιρό διαμηνύσει πως οι κυβερνητικές επιλογές για κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης δεν θα γίνουν ανεκτές» και υποστήριξε πως «η κυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση των πολιτικών αυτών σκοπιμοτήτων, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και το ΑΣΕΠ».

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη επίσκεψη, πρόσθεσε ότι έγινε για να «διαμηνύσουμε στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ ότι θεωρούμε αυτονόητο πως η ανεξάρτητη αυτή Αρχή, η οποία αποτελεί ένα θεσμό ο οποίος έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, θα συνεχίσει να αποτελεί το φίλτρο για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις επιλογές του προσωπικού».