«Η λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ να μην περιλαμβάνει τμήματα της Βουλγαρίας»

Δεν πρέπει να θίγονται τρίτες πλευρές, δηλώνει ο βούλγαρος πρόεδρος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:27
16/02/2018
«Η λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ να μην περιλαμβάνει τμήματα της Βουλγαρίας»
5
loading

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι η Σόφια στηρίζει λύση στο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

«Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» ανέφερε ο Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για την πΓΔΜ και για την Ελλάδα, η οποία λύση ωστόσο δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της πΓΔΜ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιό τους «η "μακεδονική" πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΕΑΝ ΡΙΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ (ΝΕΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΡΑΤΙΑ) ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΑΙ ΣΤΙΣ 48 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΦΡΙΛΑ ΕΛΕΟΣ

 2. avatar περιπτερας

  το vardarska makedonija δεν περιλβανει εδάφη από καμιά άλλη χώρα. και οι πολίτες της βαρδαριοι που μιλούν σλαβικα

 3. avatar Δεν περιγράφω άλλο

  «Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας»

 4. avatar Δεν περιγράφω άλλο

  «Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος. Δεν περιγράφω άλλο

 5. avatar Social Distortion

  Μόνο ο χρήσιμος ηλίθιος της Ευρώπης ο Τσίπρας υπογράφει οτι του δώσουν οι εντολείς του. Ραγιάς και Εφιάλτης 2 σε 1.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει