Σε διαβούλευση στο διαδίκτυο το πρόγραμμα του Π. Καμμένου

Διαβάστε αναλυτικά τι προτείνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:22
04/04/2012
Σε διαβούλευση στο διαδίκτυο το πρόγραμμα του Π. Καμμένου
21
loading

Βασικές αλλαγές στη δομή του κράτους περιλαμβάνει το προεκλογικό πρόγραμμα του, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σήμερα μέσω του διαδικτύου.

Με σκοπό, όπως επισημαίνεται, την υπερκομματική αντιμετώπιση στρατηγικών ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα δημιουργήσουν, υπό τον πρωθυπουργό, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και Γενική Γραμματεία Ελλήνων Εξωτερικού με αρμοδιότητα την αμφίδρομη ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών.

Το Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης που θα δημιουργηθεί, θα έχει ως αρμοδιότητα την παραγωγή και την αναθεώρηση στρατηγικών σχεδίων για το σύνολο των εθνικών στόχων και η υποβολή τους στο Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων.

Το Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής θα απαρτίζεται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών, το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και το σύμβουλο Στρατηγικής Υποστήριξης.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί Γενική Γραμματεία Χαρτογράφησης Νομοθεσίας, με αρμοδιότητα τη δημιουργία και την επικαιροποίηση του πολυδιάστατου χάρτη νομοθεσίας, βάσει του οποίου θα μελετώνται οι επιπτώσεις των νομοσχεδίων και στον οποίο θα εντάσσονται οι νέοι νόμοι.

Ειδική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου θα ελέγξει το σύνολο των λογιστικών εγγράφων που σχετίζονται με τη δημιουργία και την αποπληρωμή του χρέους και θα χαρτογραφήσει τη λογιστική διαχείριση του χρέους μετά την έναρξη της κρίσης. Σκοπός της επιτροπής είναι ο προσδιορισμός του πραγματικού χρέους της χώρας, το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο.

Ειδική Επιτροπή Διεκδίκησης Αποζημιώσεων θα προχωρήσει τα ζητήματα των πολεμικών αποζημιώσεων, ενώ η Ειδική Επιτροπή Υποθέσεων Θαλάσσης θα προχωρήσει στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα παρουσιάζονται οι δράσεις ανά υπουργείο, ενώ αναφέρεται ρητά και η καθιέρωση αντικειμενικής ευθύνης του υπουργού Οικονομικών για τη μη εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Παράλληλα θα υπάρξει «κούρεμα» τραπεζικών δανείων φυσικών και νομικών προσώπων, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, πλην όσων σχετίζονται με την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, των εργοδοτικών εισφορών και των ατόμων με αναπηρία.

Ακόμη παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες, καταργείται το χαράτσι στα ακίνητα, όπως και ο ΦΠΑ στην οικοδομή, καθιερώνεται αφορολόγητο όριο στο ευρωπαϊκό όριο της φτώχειας αλλά και 5 κλίμακες φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με ανώτατη κλίμακα το 25% των ακαθάριστων εσόδων για εισοδήματα άνω των 50.000.

Οι ποινές για τους φοροφυγάδες γίνονται πιο αυστηρές, εκλογικεύονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις φορολογικές αρχές και καθιερώνεται φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων και εμπορικών εκμεταλλεύσεων.

Δίνονται, τέλος, στις ξένες παραγωγικές επενδύσεις, καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15% για όλα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, ενώ δημιουργείται ελληνική επενδυτική τράπεζα, με στόχο τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και την παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar philippos

  Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική φάση (χρονικά εννοώ) ισως να τον ψήφιζα. Αλλά αυτή τη χρονική στιγμή η λύση δεν έρχεται από έναν ανθρωπο αλλά από αλλαγή πολιτικού συστήματος. Συστήματος που φοβούνται όλα τα φιλελεύθερα καθάρματα της ευρώπης που με τόσο κόπο κατάφεραν ΄και εξάλειψαν. Θα θεωρηθώ κουμουνιστής αλλά σας πληροφορώ οτι είμαι 40 χρονώ και τόσα χρόνια έκανα το λάθος να ψηφίζω πασοκ. Αντίδραση θέλει η παγκόσμια πολιτική σκηνή και φόβο από τους καλοβολεμένους σιονιστές πολιτικάντηδες.

 2. avatar nemiath

  Έξω να κάνω της πρώτες προτάσεις . υπογραφή δεσμευτικού κειμένου που θα προβλέπει ταν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και φυλάκιση για τους πολιτικούς που άλλο πρόγραμμα θα καταθέσουν πριν της εκλογές και άλλο θα εφαρμόσουν μετά στο βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία προδοσίας και εξαπάτησης του εκλογικού σώματος . Άρση βουλευτικής ασυλίας, Δημιουργία ανεξαρτητου από πολιτικούς φορείς υπουργείου παιδιάς με ορίζοντα 20ετιας με σκοπό την πλήρη αναμόρφωση της κουλτούρας μας και τον προσανατολισμού στις υψηλές τεχνολογίες , καθίερωση ενιαίου φορολογικού συστήματος για όλους με ορίζοντα 20ετιας (και όχι 20 φορολογικά τον χρόνο), 5 χρόνια απαλαγή από την εφορία για εταιρίες υψηλής τεχνολογίας κλπ κλπ.

 3. avatar javlakiotis

  Δηλαδη να γλιτωσουμε απο τα παλτα ΝΔ Πασοκ για να παρει βουλευτικες εδρες ο ......... Καμμενος. Ο Ανεπαγγελτος Φαφλατας.... Ε λοιπον, μας αξιζει η μοιρα μας....

 4. avatar KostasS

  Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις για την πάταξη της διαφοράς όμως δεν βλέπω να αναφέρει;;;όπως δεν λέει και κανένας άλλος δηλαδή για να είμαι δίκαιος!!
  Δεν είναι η διαφθορά το μέγα πρόβλημα αυτής της χώρας;;
  Δεν είναι η διφθροά που οδήγησε στο πελατειακό κράτος, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τα τεράστια ελλείματα;;;
  Δεν είναι η διαφθορά βασικός υπαίτιος για την φοροδιαφυγή;;;
  Δεν είναι η διαφθορά υπαίτια για τα ότι σε αυτή την χώρα δίνουμε φακελάκι σε γιατρούς, πολεοδόμους, εφοριακούς κ.λ.π;;;;
  Με μνημόνιο ή χωρίς αν δεν θεραπεύσουμε το καρκίνωμα που λέγεται διφθορά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα , αυτό έχω να πω στον Κο Καμμένο και όλους τους πολιτικούς αυτής της χώρας
  Βαρέθηκα να με θεωρούν αφελή ινδιανό που του χαρίζουν χάντρες για να του κλέψουν την ψήφο!!!

  1. avatar Νίκος Θ

   Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, γιατί πολύ απλά διαφθορά υπάρχει και στη Κίνα, η οποία θεωρείται μετά τη Σιγαπούρη η ταχύτερα αναπτυσόμενη χώρα στο πλανήτη. Άρα δεν είναι η διαφθορά η αιτία, αλλά αποτέλεσμα της κακολειτουργίας του δημόσιου τομέα. Ο οποίος δεν αφήνει να λειτουργήσει ο υγιειής ανταγωνισμός, αφού υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν εισφορές και φόρους, εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους και έτσι δημιουργούν πρόβλημα και στις υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δεν βασίζονται στην εκμεταλλεύση. Αλλος παράγοντας είναι η εξιδεικεύση του εργατικού δυναμικού, όπου και εκεί φαίνεται η κακολειτουργία του δημοσίου τομέα, αφού τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν παράγουν γνώση αλλά ούτε και καινοτόμες ιδέες.
   Τρίτον ο κομματικός συνδικαλισμός που καταπνίγει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. Ξεχνάμε οτι ακόμα και καθαρές επιχειρήσεις,οι οποίες θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από τις τοπικές κοινωνίες με πρωτοστάτες τους δημάρχους, νομάρχες και τις διάφορες επιτροπές, στις οποίες εμπλέκονται και κομματικά στελέχη των αριστερών κυρίως κομματων. Στο δημόσιο τομέα έχει επιβληθεί ένα είδος ομερτά - μιας ιδιώτυπης προστασίας μεταξύ συνδικαλιστών και επίορκων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιβάλει ένα δικό τους καθεστώς εξουσίας, με ευνοΪκούς όρους εργασίας, με υψηλές αμοιβές και καθιέρωση συντάξεων σε πολύ παραγωγικές ηλικίες. Όλα αυτά κοστίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, κόστος, το οποίο μετακυλείεται στους μη προνομιούχους εργαζομένους του ιδιωτικού τομές, καθώς και στις επιχειρήσεις. Αυτά και πολλά άλλα, δημιουργούν ένα εχθρικό κλίμα για την ανάπτυξη, και υπάτιοι είμαστε όλοι εμείς που είτε συμμετέχουμε είτε ανεχόμαστε αυτό το σύστημα.

  2. avatar dk

   Βιαζεσαι.Ολα τα αναλυει στο προγραμμα του.Αυτο που διαβασες εδω ειναι 4-5 απο ολα και χωρις λεπτομερειες.

  3. avatar panagiotis

   Φίλε κατέβασε το πρόγραμμα του και θα δείς ότι μιλάει για όλα αυτά που επικαλείς΄,και δίνει την λύση

 5. avatar eothino

  Δηλαδή ειμείς τώρα πρέπει να ξεχάσουμε ότι μέχρι προχθές ήταν και αυτός ένα γρανάζι του σάπιου κατεστημένου !!! Η ξαφνικά οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας ξεκινάνε από την ημέρα που αποχώρησε ο Καμένος???

 6. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ

  Επιτέλους ένα πρόγραμμα!!! Δώστε δύναμη στις νέες ιδέες!!! Θέλω να τον ακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής σκοπιάς (αριστερά-δεξιά)!!! Όλοι μαζί για την πλήρη ρήξη με το κατεστημένο!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 7. avatar laloykas

  εγω πιστευω οτι θα παρουν δρομο οι βρομιαριδες απο την βουλη και θα ελθουν νεα κωματα

 8. avatar nikst

  Και οταν τον ρωτησαν που θα βρει λεφτα να αναπληρωσει οσα υποσχεται,απαντησε......λεφτα υπαρχουν.Βρε κατι μου θυμιζει αυτο......

  1. avatar 1,2,3 ωπ

   δεν έχεις και πολύ άδικο, αλλά τουλάχιστον αυτός δεν έχει υπερψηφίσει τίποτα κατά της πατρίδας

 9. avatar nikolaos

  σοβαρές και αξιόλογες εξαγγελίες που δίνουν χώρο να πατήσουν σταθερά όλα τα κοινωνικά στρώματα ,βεβεως ευχομε να μην εινε όπως τα σοσιαλιστικά ΨΈΜΑΤΑ και τα θα ,προχώρα Καμένε μαζίσου.

 10. avatar thrilos

  ΚΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ

  1. avatar 1,2,3 ωπ

   μην ασχολείσαι με τέτοια στην ηλικία σου, να παίζεις με την κουδουνίστρα σου

 11. avatar ppbill

  Επιτελους ακουμε και ενα σοβαρο προγραμμα. Οχι αλλα ψεματα και χαρατσια

 12. avatar Nikos S

  ΑΜΗΝ!!!!!!!!

 13. avatar iNik

  Αλλος εχει το ονομα και αλλος εχει την χαρη, Παναγιωτης...

 14. avatar vasilis

  εισαι ετοιμος για πολεμο? . για απωλεις προσωπικες ? . η εθνικη ανεξαρτησια θελει κοτσια . .πρεπει να καταβαλεις το δικο σου τιμημα . αν δεν μπορεις ασε αλλους να καθαρισουν για παρτη σου τουλαχιστον μην τους εμποδιζεις

 15. avatar eldo

  εισαι εκτος τοπου και χρονου,αν καθεσαι και παρακολουθεις μπικγ μπροδερ και ντανσινκ ον αις,το μονο σιγουρο ειναι να ρωτας που ηταν ολα αυτα τα χρονια

 16. avatar laloykas

  ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ 1810 ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΤΟΤΕ ΚΟΥΤΟΣ ΤΟ 2012

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει