«Δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου» δήλωσε ο Χρήστος Ζώης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να μη λένε ψέματα στον λαό.

Ο κ. Ζώης τάχθηκε υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ακόμα και με τη ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι η προσωπική του άποψη: «Μια δύναμη η οποία υπεύθυνα πρέπει να απευθυνθεί στους συμπατριώτες μας προεκλογικά και να ζητήσει ψήφο θετική, οφείλει να ξέρει και τι είναι έτοιμη να ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Εγώ προσωπικά -και δεν αναφέρομαι σε κάτι το οποίο λένε οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”- λέω ότι θα έμπαινα στον πειρασμό να δοκιμάσω τις αντοχές και τον πατριωτισμό των κομμάτων τα οποία θα μου ζητούσαν την ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε πως συμμετέχει στην προσπάθεια των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για να υπάρξει μια εθνική στροφή και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” πρέπει να είναι παρόντες. Δεν είμαστε μια δύναμη όπου θα καταγραφεί η αντίδραση. Είμαστε αποφασισμένοι -και πρέπει να δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας- να αναλάβουμε μερίδιο ευθύνης για την διακυβέρνηση του τόπου και να μην χαρίσουμε τις πρωτοβουλίες σε κανέναν άλλον. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η επιθυμία μας είναι να καταγραφούμε ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη».