Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη δανειακή σύμβαση, δε θα ζήσουμε με αλυσίδες», το ΚΚΕ οργανώνει αύριο, Τρίτη, που στη Βουλή ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα, στις 6.30 μμ, με ομιλήτρια τη γενική γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στις 7 μμ θα ξεκινήσει η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης που θα γίνει στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ καλεί στις συγκεντρώσεις «να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

«Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του» αναφέρεται και προστίθεται: «Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ».

«Κλείστε τ’ αυτιά σας στους διάφορους «σωτήρες» που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τ’ αυτιά σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του. Ακούστε προσεκτικά τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.