Παρά τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις, μία μεγάλη, σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στου Financial Times.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να αποφύγει νέα αναδιάρθρωση χρέους και οι πολιτικοί ηγέτες πρόθυμοι να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να προχωρήσουν με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πτωτικό σπιράλ της ελληνικής οικονομίας μπορεί να είναι προσωρινό, καθώς, όπως είπε, «είναι πολύ πιθανό να επιτευχθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

Στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ «η εφαρμογή του νέου προγράμματος θα εξαλείψει τις πιθανότητες μίας νέας αναδιάρθρωσης του χρέους».

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι σκοπεύει να ενισχύσει το πρωθυπουργικό γραφείο ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος και με τη νέα κυβέρνησης, ενώ σε σχόλιό της η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ήταν αρκετά προσεκτικός ώστε να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές του 2012 σε περίπτωση που η υποστήριξη δεν είναι αρκετή για άλλον υποψήφιο.