Την προκήρυξη για τη στελέχωση των τμημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπέγραψε η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπουλου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη προκειμένου να στελεχωθούν τα τμήματα της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων με 20 υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να προβεί στην μετακίνηση υπαλλήλων, μονίμων ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ή στην απόσπαση υπαλλήλων από εποπτευόμενους φορείς.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης και των εποπτευομένων φορέων.

Η τελική επιλογή των υπαλλήλων θα γίνει από τριμελή επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η οποία δύναται να καλέσει τους υποψηφίους υπαλλήλους σε προφορική συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι θα συνυποβάλλουν και βεβαίωση – πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει:

– Τυχόν επιβληθείσες πειθαρχικές ποινές. Εάν εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη και εάν ο υποψήφιος έχει οποιοδήποτε κώλυμα μετάταξης από άλλη γενική ή ειδική διάταξη (π.χ. υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία για ορισμένο χρονικό διάστημα λόγω παραμεθορίου ή για άλλους λόγους).

– Τις ημερομηνίες διορισμού – ανάληψης υπηρεσίας, την κατηγορία εκπαίδευσης και τον Κλάδο προσωπικού των υποψηφίων, τις τοποθετήσεις σε επιμέρους τμήματα της υπηρεσίας, τις εκθέσεις αξιολόγησης της τελευταίας πενταετίας, καθώς και το σύνολο των αναρρωτικών αδειών της τελευταίας πενταετίας.