Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη από τη βάση προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν ταυτόχρονα και μια νέα ευκαιρία να «ξαναβρεθεί το ΠΑΣΟΚ» ανέφεραν στο ΑΜΠΕ, κύκλοι προσκείμενοι στον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, έχει μεγάλη σημασία «να ξαναβρεθεί το ΠΑΣΟΚ» και διευκρίνιζαν ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως οι εκλογικές διαδικασίες από τη βάση, «ανοίγουν», όπως είναι φυσικό, συζητήσεις, «πηγαδάκια» και αναπτύσσεται -και με αυτή τη μορφή- πολιτικός διάλογος.

«Ο διάλογος είναι απόλυτα επιθυμητός, ακόμα και τα παράπονα», ανέφεραν, υπογραμμίζοντας από την άλλη ότι «εκείνο το οποίο δεν είναι ανεκτό είναι η βία».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι η μαζικότητα του κόσμου που θα προσέλθει στις κάλπες του Κινήματος, θα αποτρέψει κάθε σκέψη για εκδήλωση φαινομένων βίας, ενώ τόνιζαν ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που τυχόν μέλη άλλου φορέα επιχειρήσουν τη δημιουργία «αντισυγκεντρώσεων», θα υπάρξει εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, «σθεναρή στάση, χωρίς άσκηση βίας».

Σε ό,τι αφορά τις καθ’ αυτό εκλογικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα στηθούν περίπου 1000 κάλπες που θα είναι κατανεμημένες κατά περίπτωση, αλλού σε «καλλικρατικούς» δήμους, και αλλού σε «καποδιστριακούς» δήμους. Ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής, οι κάλπες θα στηθούν σε επίπεδο οργανώσεων, ανά δύο δήμους ή ανά συγκρότημα δήμων.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος κατανομής των καλπών για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, θα ανακοινωθούν μεθαύριο, ενώ θα αναρτηθούν και στον διαδικτυακό τόπο του Κινήματος.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες πιστοποίησης του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εκτός από τις οργανώσεις, έχουν πιστοποιηθεί και οι βουλευτές του Κινήματος καθώς και τα στελέχη των διαφόρων βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ίδιες πηγές, ερωτηθείσες σχετικά, δεν έθεσαν αριθμητικό στόχο συμμετοχής, εκφράζοντας αφενός μεν την ελπίδα η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ να είναι σημαντική, αφετέρου δε, ανέφεραν ότι ο αριθμός των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 290.000 άτομα.

«Σε αυτούς κυρίως απευθυνόμαστε με ένα κάλεσμα συμμετοχής και δημοκρατίας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Τέλος, αύριο στις 14.00, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους.