«Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται σε μια διαρκή μετάλλαξη και από ένα μεγάλο μαζικό κίνημα μετατρέπεται σ ένα μικρό κόμμα, εκλογικό μηχανισμό στη πραγματικότητα, κι ένα κλαμπ στελεχών εξουσίας», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

«Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να τελειώνει, να βάλουμε ένα τέλος. Γι αυτό βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αντιμάχομαι τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σ΄ ένα σύγχρονο ΚΟΔΗΣΟ, ένα άνευρο δηλαδή κι αφυδατωμένο μικρό και καθαρό σχηματισμό του μεσαίου χώρου, το οποίο θα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα και δεκανίκι των κεντροδεξιών σεναρίων», είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Ο κ. Παπουτσής είπε ακόμη ότι η υποψηφιότητά του «αντιμάχεται τις βαρονίες και τις διευθετήσεις παρασκηνίου μεταξύ των στελεχών».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας προϋποθέτουν πραγματικές συγκλίσεις και πρόσθεσε: «Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει ένα κόμμα, όπως ακούω, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, το οποίο θα έχει την εξουσία. Θα υπάρχουν δύο ισχυρά κόμματα, ούτως ή άλλως. Μακάρι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά ισχυρά κόμματα, αλλά η όποια πρόταση συγκυβέρνησης θα πρέπει να βασίζεται σε σταθερές συμφωνίες προγραμματικού χαρακτήρα».

Πρόσθεσε ότι στον ίδιο «ηχεί παράξενα» η πρόταση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και το γεγονός «προδιαγράφουν την επόμενη μέρα» και «προδικάζουν το αποτέλεσμα με τον κ. Σαμαρά επικεφαλής και πρωθυπουργό».