Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σήμερα «πέντε είναι οι στρατηγικές κινήσεις που προγραμματίζει μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες:

1. Θα κάνει σειρά παρεμβάσεων με επίκεντρο την πρότασή του για την “απαλλαγή από το Μνημόνιο”, η οποία θα είναι η κεντρική στρατηγική της Ν.Δ. στο εξής. “Θα πρέπει να αναλύσουμε στους πολίτες την πρότασή μας και να τους πείσουμε ότι δεν κινείται στη λογική του λαϊκισμού του Γ. Παπανδρέου όταν έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν”, αλλά είναι ρεαλιστική”, είπε στην «Ε» πηγή της Ρηγίλλης. Η αποκορύφωση αυτής της προσπάθειας θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 18-19 Σεπτεμβρίου, που είναι το διήμερο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί το πακέτο των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο Α. Σαμαράς δεν θα περιμένει τον Γιώργο Παπανδρέου, που αναμένεται να δώσει το χρίσμα στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτέμβρη. Θέλει να δώσει χρόνο στους υποψηφίους της Ν.Δ. για να οργανώσουν τον αγώνα τους. Τα ονόματα των υποψηφίων για τους δήμους θα τα επισπεύσει επίσης (έδωσε αρκετά χρίσματα μέχρι τώρα) και θα αφήσει τελευταίους τους δήμους που δεν έχουν κλείσει.

3. Θα κάνει επίθεση φιλίας ιδιαίτερα στο ΚΚΕ και θα αποφύγει τη σκληρή κριτική όταν και τα δύο κόμματα της Αριστεράς θα προβαίνουν σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής κατά του Μνημονίου τον χειμώνα. Η νίκη στον β’ γύρο είναι το ζητούμενο.

4. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι αποφασισμένος να οργώσει την Ελλάδα. Άρχισε κάποιες περιοδείες πριν από τα μπάνια του λαού, τώρα θα τις πυκνώσει. Θεωρήθηκε ότι η έξοδος Σαμαρά από τη Ρηγίλλης τονίζει το ηγετικό του προφίλ και του δίνει πόντους. Επίσης θα στηρίξει τους υποψήφιους της Ν.Δ.

5. Αρχίζει εντατικά μαθήματα για την πρώτη του εμφάνιση ως προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Εκεί θα δώσει και την πρώτη του ζωντανή συνέντευξη Τύπου έπειτα από μια μακρά περίοδο που συνήθιζε να κινείται σε ένα προστατευμένο επικοινωνιακά περιβάλλον».