«Η συμφωνία δεν είναι για θριαμβολογίες ούτε καθιστά το χρέος της χώρας σας μας βιώσιμο», είπε ο Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στο νέο μνημόνιο.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. δήλωσε ότι από μόνη της η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα βγάλει τη χώρα από το τούνελ της ύφεσης, «δείχνοντας» την ανάπτυξη ως το μόνο δρόμο για ανάκαμψη.

«Η Ελλάδα δίνει την πιο κρίσιμη μάχη των τελευταίων δεκαετιών», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τους όρους του πρώτου μνημονίου.

Συνεχίζοντας ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «σε αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει απ’ οποιονδήποτε πολιτικό χώρο», μετά την πρόσκληση Σαμαρά προς τους διαγραφέντες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρόσκληση είναι πολύ ευρύτερη από αυτή προς τους 21.

«Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι η χώρα θα σωθεί αν δεν παλέψουμε και δεν αγωνιστούμε, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση των στελεχών» επισήμανε ο Γιάννης Μιχελάκης και προσέθεσε ότι «σε αυτό τον αγώνα καλούνται όλοι όσοι θέλουν να τον δώσουν και μπορούν να συστρατευθούν για το καλό της χώρας και κανενός κόμματος και κανενός αρχηγού».