Υπέρ είτε της ριζικής αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών είτε της δημιουργίας εξειδικευμένων ομάδων δράσης τάσσεται ο Δ. Γεωργακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία».

Επισημαίνει πως το «στοίχημα» στα έσοδα μπορεί να κερδηθεί «εάν και εφόσον υλοποιηθούν εισηγήσεις για περισσότερο δυναμική, στοχευμένη, συντονισμένη, συντονισμένη και κοινή δράση των μηχανισμών».

Ο γενικός γραμματέας προαναγγέλλει εντατικοποίηση των άμεσων προσωρινών ελέγχων, ενίσχυση των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων και δηλώνει υπέρμαχος των λύσεων «που φέρνουν δραστικά αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή αποτρέποντάς την και δεν επιβαρύνουν τους μη έχοντες».

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ο κ. Γεωργακόπουλος τονίζει πως δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα αλλά «άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί».

Σε ερώτηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ο γενικός γραμματέας δηλώνει χαρακτηριστικά: «αν προχωρήσουμε συντονισμένα, με σχέδιο κοινής δράσης, αν ακούσουμε τον προπονητή, για να χρησιμοποιήσω κι εγώ ποδοσφαιρικό όρο, τότε θα μπει το γκολ έστω και στο 90ό λεπτό. Αν ακολουθήσουμε προσωπικές λογικές και θεωρεί ο καθένας ότι το παιχνίδι είναι προσωπική του υπόθεση, τότε υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε. Όλα είναι θέμα τελικά επιλογής τακτικής».  

Πηγή: «Αξία»