Με ένα βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας «επικοινωνεί» την απόφαση να δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Το βίντεο που ανέβηκε στο twitter του πρωθυπουργού και στο youtube παρουσιάζει σε εικόνες μία Ελλάδα φτωχή και μία πλούσια, με την φωνή του πρωθυπουργού να ακούγεται κατά την ώρα των εξαγγελιών.

Το βίντεο ξεκινάει με περιστέρια να τρώνε ψίχουλα, η σκηνοθεσία συνεχίζει με τρεις φτωχούς και ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος που καπνίζει πούρο.

Στο βίντεο τονίζεται ότι η κυβέρνηση χτυπάει τη φοροδιαφυγή και ταυτόχρονα φαίνεται κάποιος να προσπαθεί να ανοίξει με δύναμη μια κλειστή πόρτα.

Στο βίντεο κατά διάρκεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού δεσπόζουσα θέση έχουν τα αστραφτερά πατώματα του Μεγάρου Μαξίμου και η χαρακτηριστική βαριά σιδερένια πόρτα.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», λέει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πριν από αυτόν εμφανίζεται μία κυρία στα κόκκινα έξω από τη Βουλή να μιλάει για το κοινωνικό μέρισμα.

Το βίντεο συνοδεύεται από το εξής κείμενο: «Tο μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Το βίντεο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.