Η νέα αναβολή της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία έχει μετατεθεί για σήμερα το μεσημέρι, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το Μνημόνιο 2 θα αποτελέσει ένα πολύ σκληρότερο πακέτο από το Μνημόνιο 1.

Μετά από 72 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης κυβέρνηση και τρόικα δεν έχουν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία, για την οποία αναμένεται να κληθούν να λάβουν οριστικές αποφάσεις οι Πολιτικοί Αρχηγοί.

Υπουργός που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης είπε χθες, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι «αυτή η διαπραγμάτευση, είναι σαν τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού. Κάθε μέρα που περνάει η λύση γίνεται χειρότερη…».

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι το κείμενο θα δοθεί τελικά στη δημοσιότητα το πρωί και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα οριστικοποιηθεί και η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών. Χθες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε συναντήσεις με Νταλάρα και Άκερμαν και μετά με τα στελέχη της τρόικας.

Οι αλλαγές στα εργασιακά (κατώτατος μισθός, μετενέργεια, μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο) είναι ο λόγος της καθυστέρησης της συμφωνίας καθώς οι ηγεσίες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν πάρει το μήνυμα από τους βουλευτές ότι μέτρα όπως αυτά που έχουν δει τη δημοσιότητα και ειδικά η μείωση του κατώτατου μισθού και η παύση της μετενέργειας (που από χθες το βράδυ έχει μπει και έχει βγει από το κείμενο αρκετές φορές) δεν περνούν από τη Βουλή.