Τον ελληνικός… παραλογισμό υπογραμμίζει με δημοσίευμά της η γερμανική Süddeutsche Zeitung, η οποία με τον τίτλο «η παραφορά των Ελλήνων» φιλοξενεί άρθρο για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

Ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν την Ευρώπη στον ρόλο του καταπιεστή της Ελλάδας και σχολιάζει: «Η οργή στρέφεται πάνω απ’ όλα ενάντια στη Γερμανία, η οποία ήθελε τελευταία να επιβάλει ακόμη και έναν επίτροπο στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τη Deutche Welle η εφημερίδα κάνει μία σύγκριση του Λουκά Παπαδήμου με τον επίσης τεχνοκράτη Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι σημειώνει: «Σε αντίθεση με τον Μόντι, ο Παπαδήμος δεν ξέρει ακόμη αν μπορεί στην έσχατη ανάγκη να βασιστεί στην ίδια του την κυβέρνηση. Όντας ένας τεχνοκράτης με καλή θέληση, όπως ο Μόντι, δεν έχει, σε αντίθεση με τον Ιταλό ομόλογό του, την πολυτέλεια της ελευθερίας κινήσεων. Καθώς στην Αθήνα αποφασίζουν, όπως πάντα, τα αντίπαλα κόμματα και όχι ο πρωθυπουργός. Οι σοσιαλιστές και οι συντηρητικοί σκέφτονται ήδη τις εκλογές και τότε θα χρειαστεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος, αν αποτύχει η διάσωση της Ελλάδας. Και έχει ήδη αποφασιστεί ποιος θα είναι αυτός: η Ευρώπη».