Την άποψη ότι «η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους» εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξή του «Τα Νέα».

«Πιστεύω ότι όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης. Και συμπληρώνει:

«Η ηρωίνη λοιπόν θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, την βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή – πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό. Ξεκαθαρίζω βέβαια ότι δεν μιλάω για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός νοσοκομείων».

«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αυτή τη στιγμή τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης, αλλά αποκλειστικά της φαρμακευτικής», διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός.