«Καμία απάντηση για την ταμπακέρα»

Ο Συμεών Κεδίκογλου «καρφώνει» τον Χρήστο Παπουτσή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:21
20/01/2012
«Καμία απάντηση για την ταμπακέρα»
3
loading

Άγνωστος είναι ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη πολιτικών και επώνυμων προσώπων καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, δεν προχώρησε τελικά στην αποκάλυψη του πραγματικού αριθμού των αστυνομικών κληθείς από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο κύριος Παπουτσής περιορίστηκε να αναφέρει ότι «επανεξετάζει και επαναξιολογεί την ανάγκη φύλαξης διαφόρων στόχο και αποδεσμεύει αστυνομικούς και τεχνικά μέσα , όταν κρίνεται ότι δεν υφίσταται πλέον οι λόγοι».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε – μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου- να ενημερωθεί για το «πόσοι αστυνομικοί που υπηρετούν στην προστασία προσώπων έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, πόσοι έχουν διατεθεί για συνοδεία ασφαλείας σε πρόσωπα , τα οποία δεν κατονομάζονται ρητά σε Προεδρικά Διατάγματα και για τα οποία συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφάλειας και πόσα είναι αυτά τα πρόσωπα».

Τη μόνη πληροφορία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας Χρήστος Παπουτσής είναι ότι «το μήνα Νοέμβριο, αποδεσμεύτηκαν περίπου 50 αστυνομικοί» χωρίς όμως να αναφέρει επί ποίου συνολικού αριθμού αστυνομικών.

Η απάντηση του κυρίου Παπουτσή προκάλεσε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε γραπτή του ανακοίνωση, αντέδρασε ιδιαίτερα δεικτικά «καρφώνοντας» τον υπουργό ότι δεν του παρέχει καμία «ουσιαστικά απάντηση για την ταμπακέρα», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ανακοίνωσης:

«Θα μπορούσε να μας δώσει κάποια στοιχεία. Πρώτη φορά βλέπω μια τόσο μακροσκελή απάντηση για να μην πει τελικά τίποτα… Ίσως τελικά πρέπει να αναθεωρήσουμε το καθεστώς των ερωτήσεων που άλλα ρωτούν οι βουλευτές και άλλα μπορούν να απαντούν τα αρμόδια Υπουργεία»!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar dimitris_london

    Εμείς εδώ πληρώνουμε περίπου 2,5 εκατ. λίρες τό χρόνο γιά τήν φύλαξη τού ... σπιτιού ενός πρώην πρωθυπουργού( τέσσερις αστυνομικοί , 24 ώρες, 365 ή 366 μέρες τό χρόνο ). Κάπου εκεί πρέπει νά ... βρισκόμαστε καί στήν πατρίδα.

  2. avatar xarilaos

    Ἀλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε...!

  3. avatar Σανηλλέ

    Δηλαδή εσύ περίμενες απάντηση από τον Παπουτσή?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει