Τη θλίψη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Γιάννη Κεφαλογιάννη, που απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών.

«Εκφράζω τη λύπη μου για την απώλεια του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, κορυφαίου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπήρξε ένας πολιτικός με έντονη αντιστασιακή δράση τόσο την περίοδο της Κατοχής της χώρας μας από τους Γερμανούς, όσο και την περίοδο της Δικτατορίας των συνταγματαρχών. Στην πολιτική του διαδρομή υπερασπίστηκε με πάθος και ένταση τις απόψεις του και υπηρέτησε την κοινοβουλευτική Δημοκρατία επί δεκαετίες, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του για 14 θητείες στο Κοινοβούλιο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Ένας γενναίος και ασυμβίβαστος της πολιτικής έφυγε από κοντά μας. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, αλλά και της αντιδικτατορικής πάλης δεν είναι πια μαζί μας.  Η Παράταξη, την οποία τίμησε με την προσφορά του, ως βουλευτής, αλλά και ως υπουργός, είναι σήμερα συγκλονισμένη. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς.

«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένας γνήσιος αγωνιστής που υπηρέτησε πιστά την πατρίδα και την παράταξη έφυγε από κοντά μας. Με τους αγώνες του σφράγισε την πολιτική ζωή του τόπου. Η πατρίδα είναι από σήμερα πιο φτωχή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνίσθηκε με επιμονή για τα πιστεύω του. Εκπροσώπησε την Κρήτη και το Ρέθυμνο για πολλά χρόνια με συνέπεια, δουλεύοντας για την προκοπή του τόπου. Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.