Για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές και μετά την ολοκλήρωση του PSI και η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει απ΄ ευθείας από τη βάση, ενημέρωσε ο Γ. Παπανδρέου τον Λουκά Παπαδήμο στη συνάντηση που είχαν πριν από λίγη ώρα στη Βουλή.

Τη δήλωση αυτή παράλληλα με τη δέσμευση ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός, αναμένεται να κάνει ο Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο, ενδεχομένως και στο Πολιτικό Συμβούλιο που ξεκινά αύριο στις 4.

Με την πρόταση αυτή, φαίνεται ότι βρίσκεται η κοινή συνισταμένη στο ΠΑΣΟΚ, καθώς εφόσον το PSI ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο, ικανοποιείται το αίτημα Βενιζέλου για να μην υπάρξει πρόταση Παπανδρέου για διαρχία (προσωρινή ή μέχρι τις εκλογές) και ως ένα βαθμό ικανοποιούνται και τα χρονοδιαγράμματα που φέρονται να έχουν θέσει ο Ευ. Βενιζέλος που μιλά για άμεσες εξελίξεις, αλλά και ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοϊδη και παράλληλα το χρονοδιάγραμμα αποδέχεται και το Μαξίμου που δεν ήθελε εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, πριν την ολοκλήρωση του PSI.